Innovative prIsaftaler
Industri og LVS uenige om værdien af innovative prisaftaler
Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldt innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at indkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.
WHO: Udbrud af abekopper giver ikke anledning til massevaccination
Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at udbruddet af abekopper er begrænset og kan inddæmmes. Det er dog ifølge WHO stadig uklart, om udbruddet har nået sit højdepunkt, eller dette blot er toppen af isbjerget. Det skriver Reuters.
Over for bureauet udtaler Sylvie Briand, der er direktør for det globale infektionsberedskab i WHO, at det er usandsynligt, at virus har muteret, og at udbruddet kan skyldes ændret adfærd som følge af de hævede COVID-19-restriktioner.
Tidligere har en anden repræsentant for WHO udtalt, at selvom udbuddet af vacciner mod abekopper endnu er sparsomt, bliver der ikke behov for massevaccination, da hygiejneregler og effektiv inddæmning kan holde spredningen nede.
Kilde: Reuters
Halvdelen i remission efter Eli Lillys nye behandling mod tyktarmsbetændelse
Omkring halvdelen af forsøgspersonerne med tyktarmsbetændelse var sygdomsfri et år senere efter tre måneders behandling med Eli Lillys endnu ikke-godkendte anti-IL23p19-behandling mirikizumab. Det skriver Eli Lilly i en pressemeddelelse.
Det primære endepunkt, klinisk remission, blev defineret ved kontrol af eller ingen inflammation i tyktarmen, hvilket fører til normalisering af sygdommen og dens symptomer.
Resultaterne stammer fra det amerikanske firmas fase 3-forsøg LUCENT-2.
LUCENT-studierne er en række multicenter, randomiserede, dobbeltblindede og placebokontrollerede fase-3-programmer, der afprøver mirikizumab på patienter med tyktarmsbetændelse i forskellige settings.
Kilde: Eli Lilly
Bavarian Nordic kan ikke følge med efterspørgslen
Flere udenlandske regeringer har henvendt sig med tilbud, men Bavarian Nordic har ikke nok vacciner mod abekopper på lager og vil derfor øge produktionen. Det skriver Medwatch.
Mediet citerer Wall Street Journal, hvor det danske biotekfirmas adm. direktør, Paul Chaplin, har udtalt sig:
»Vi føler os overbeviste om, at vi vil være i stand til at imødekomme efterspørgslen på relativ kort tid,« siger han.
Vaccinen, som er kendt som Jynneos i USA, Imvanex i Europa og Imvavune i Canada, blev udviklet som et sikrere alternativ til ældre koppevacciner. FDA godkendte Jynneos mod kopper og abekopper i 2019.
Kilde: Medwatch
EMA med nye anbefalinger mod AMR
EMA har i samarbejde med amerikanske og japanske regulatoriske myndigheder på lægemiddelområdet opdateret sine anbefalinger for at stoppe udviklingen af antimikrobiel resistens. Det skriver EMA.
EMA’s nye anbefaling forholder sig særligt til de bakterielle infektioner, hvor der som følge af resistens findes få behandlinger.
Derfor kommer anbefalingerne blandt andet med nye retningslinjer for kliniske udviklingsprogrammer for antibiotika.
Kilde: EMA
Forskning
De nominerede til årets bedste kliniske forsøg er fundet: »Niveauet er meget højt«
Et akutforsøg på hjertepatienter inden og udenfor hospitalet, omfattende dansk deltagelse i Novartis’ store, globale firmaforsøg og de indledende afprøvninger af steroidbehandlinger mod COVID-19 er blandt de nominerede til priserne for årets bedste kliniske forsøg og afprøvninger.
- Lægemiddelstyrelsen | Ansøgningsfrist: 18/04/2023
- Endelig et gennembrud med et biologisk lægemiddel til patienter med KOL
- Ny behandling af graviditetskvalme rummer godt nyt – og er hulens dyr
- Metformin kan give alvorlige bivirkninger
- Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse
- »Moderne diabetesmedicin gør det sjovere at være diabetesprofessor i dag«
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg