Immunterapi øger overlevelsen efter kirurgi for kræft i nyrerne

Behandling med immunterapien pembrolizumab til patienter med nyrekræft efter kirurgi ikke bare forsinker risikoen for tilbagefald, men leder også til forbedret overlevelse, viser et amerikansk studie. Forskningsleder, professor og overlæge Lars Lund er begejstret for resultatet og ønsker at få muligheden ind i behandlingen af danske patienter.

Annonce

Medicinrådet indfører nye processer for ansøgninger

Medicinrådet har besluttet at indføre nye processer for ansøgninger. Fremover skal en virksomhed på forhånd aftale et ‘ansøgningstidspunkt’. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

Det træder i kraft fra 1. april i år. Rådet indfører i samme omgang en ny ‘teknisk validering’. Den nye validering skal sikre, at ansøgningen indeholder alle de nødvendige informationer.

Kilde: Medicinrådet

Ny EU-aftale om sundhedsdata landet

EU-Parlamentet og EU-Rådet er blevet enige om en ny aftale om sundhedsdata. Det skriver EU-Parlamentet i en nyhed. Aftalen skal bl.a. give bedre og sikker adgang til sundhedsdata til forskning.

Den skal også give patienter kontrol over deres egne data, og de kommer eks. til at kunne tilgå deres personlige sundhedsoplysninger på tværs af sundhedssystemerne i EU. Det næste skridt bliver, at forordningen formelt skal vedtages.

Kilde: EU-Parlamentet

Sundhedsmyndigheder vil sikre vacciner til alle i tilfælde af influenzapandemi

Der skal være en bredere ‘pandemigaranti’, som sikrer vaccinedoser i tilfælde af en influenzapandmi, end der er nu. Det skriver Berlingske, som henviser til en orientering til Folketingets Sundhedsudvalg fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Den nuværende garanti dækker, at godt to mio. borgere kan blive vaccineret. Den nye ordning, som sundhedsmyndighederne arbejder på, skal dække, at hele befolkningen kan blive vaccineret.

Kilde: Berlingske

Joe Biden afsætter mia. til at styrke forskning i kvinders sundhed

Der skal forskes mere i kvinders sundhed. Derfor har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet at afsætte 200 mio. dollars svarende til omkring 1,3 mia. kr. til at udvide den amerikanske regerings forskning i området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Joe Biden har samtidig bl.a. besluttet, at hans administration skal rapportere udviklingen i at fjerne kønsforskelle i forskning.

Kilde: Reuters

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job