Hypet fedmemiddel virker også på børn

Wegovy er den nye, lysende stjerne på himlen for medicinsk behandling af svær overvægt. Et nyt studie viser, at midlet også har god effekt på børn. Det må meget gerne komme ned i vores værktøjskasse, men det bør ikke bruges til alle og kan ikke stå alene, siger forsker.

Annonce

Flere lever med kræft

Sundhedsdatastyrelsens rapport ‘Nye kræfttilfælde i Danmark 2021’ viser, at stadig flere lever med kræft. 

Det skriver Sundhedsdatastyrelsen.

I 2012 levede 151.000 kvinder og 115.000 mænd med kræft. I 2021 var det steget til 204.000 kvinder og 170.000 mænd.

»Det kan lyde bagvendt, men det er meget glædeligt, at flere lever med kræft. For det skyldes, at kræft sjældnere end tidligere er en hurtig dødsdom og oftere noget, man kan leve med eller endda blive helbredt for,« siger Mette Keis Jepsen, der er afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

ALKs toplinje stiger med 13 pct.

ALKs omsætning steg med 13 pct. til rekordhøje 4,5 mia. kr. på baggrund af vækst i alle produktlinjer. 

Det skriver ALK i en meddelelse.

Driftsresultatet steg med 33 pct. til det bedste resultat nogensinde på 708 mio. kr. mod 534 mio. kr. i 2021. 

Kilde: ALK

Medicinrådets sagsbehandling skal deles op

Konsulenthuset Implements gennemgang af Medicinrådets processer er nu afsluttet, og arbejdet har mundet ud i en vifte af anbefalinger.

Det skriver Danske Regioner.

Blandt anbefalingerne er bl.a. at sagsbehandlingen fremover bør opdeles i tre spor med sagsbehandlingstider på henholdsvis 18, 16 og 14 uger.

»Med de nye anbefalinger indfører vi en såkaldt fast-track-kategori, som giver patienterne hurtigere adgang til nogle præparater,« siger Anders Kühnau, der er formand for danske regioner.

Kilde: Danske Regioner

Keytruda slår kemo til kræft i livmoderen

Keytruda plus kemoterapi forbedrede i et fase tre-forsøg signifikant den progressionsfri overlevelse sammenlignet med kemoterapi alene hos patienter med kræft i livmoderen. 

Det skriver MSD i en meddelelse

Specifikt er der tale om en patientgruppe med såkaldt stadium III-IV eller tilbagevendende endometriekarcinom uanset mismatch reparationsstatus.

MSD går ikke i detaljer med data i denne foreløbige analyse, men oplyser blot at primære effektpunkter blev nået.

Kilde: MSD

Annonce

Lad os bruge strategiske partnerskaber mere og bedre

Samarbejde på tværs af sektorer, siloer og landegrænser er en forudsætning for at løse de store udfordringer, der præger vores tid. Flere brede partnerskaber er en del af løsningen, skriver Pfizer-topcheferne Anne Bloch Thomsen og Lars Møller.

Flere job