Ny generation af vægttabsmedicin på vej

En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.

Annonce

SDU udnævner ny professor i farmakologi

Troels K. Bergmann er blevet udnævnt som professor i klinisk farmakologi. Han skal bl.a. undersøge, hvorfor der er forskel på, hvor stor gavn patienter har af lægemidler, og hvor mange bivirkninger de får.

Det skriver Syddansk Universitet (SDU) i en pressemeddelelse. Det er en kombinationsstilling, hvor Troels K. Bergmann samtidig arbejder som overlæge på Odense Universitetshospital og Esbjerg Sygehus.

Kilde: Syddansk Universitet

Novo Nordisk udvider anlæg i Kalundborg for milliarder

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk vil udvide sit miljøteknologiske anlæg i Kalundborg. Det skriver TV2 Øst. Selskabet har planer om at udvide anlægget for to mia. kr.

Udvidelsen af anlægget, som bliver drevet af Novonesis, begynder i år og forventes at være færdig i 2026. Den vil bl.a. gøre det muligt for selskabet at behandle industriel spildevand.

Kilde: TV2 Øst

Sukkerkilde tyder på at være vigtigere end mængde i udvikling af overvægt hos børn

Når det kommer til udvikling af overvægt hos børn, tyder ny forskning på, at det er vigtigere, hvilken slags sukker børnene spiser end mængden af sukker.

Det skriver kongressen the European Congress on Obesity, hvor forskningen er præsenteret, i en pressemeddelelse publiceret på den globale online nyhedstjeneste Eurekalert. Undersøgelsen er bl.a. baseret på spørgeskemaer, hvor forældre til 891 børn har svaret på.

Kilde: Eurekalert

Novo Holdings køber aktiemajoritet i østrigsk selskab

Novo Holdings har planer om at opkøbe omkring 60 pct. af aktierne i det østrigske selskab Single Use Support. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Single Use Support udvikler bl.a. udstyr og værktøjer til produktion af medicin som gen- og celleterapier. Aktierne vil ifølge en talsperson, som Reuters har talt med, blive købt for et trecifret millionbeløb i euro.

Kilde: Reuters

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job