Annonce

Kåre Schultz stopper i Teva

Kåre Schultz stopper som adm. direktør i Teva efter fem års ledelse ved udgangen af året. 

Det skriver Teva.

Den israelske generikaproducent har i stedet indsat Richard Francis som adm. direktør med virkning fra 1. januar 2023. 

»Det har været et stort privilegium at tjene Teva som CEO siden 2017 og at arbejde sammen med vores dedikerede og talentfulde team for at forbedre patienternes liv,« udtaler Kåre Schultz. 

»Dette er det rigtige tidspunkt for en overgang, og Richards dokumenterede track record i branchen gør ham til den rigtige person til at fungere som Tevas næste CEO.«

Kilde: Teva

Stor skuffelse for GSK

GSK trækker sin godkendelse fra FDA til Blenrep (belantamab mafodotin-blmf) til myelomatose.

Det skriver GSK.

Det sker efter anmodning fra FDA i kølvandet på resultaterne fra firmaets fase tre-forsøg DREAMM-3, som for nylig viste, at behandlingen ikke var bedre end allerede eksisterende.

Blenrep er en antistof-lægemiddelkonjugat til voksne patienter med recidiverende eller refraktær myelomatose (RRMM).

Kilde: GSK

Annonce

Keytruda får succes i ny indikation

MSDs Keytruda i kombination med kemoterapi øgede overlevelsen for forsøgspersoner med HER2-negativt gastrisk eller gastroøsofagealt adenokarcinom (GEJ) sammenlignet med kemoterapi alene.

Det skriver MSD.

MSD har afprøvet PD-hæmmeren i fase tre-forsøget KEYNOTE-859, hvor behandlingen nåede det primære endepunkt.

Statistisk signifikante og klinisk betydningsfulde forbedringer i progressionsfri overlevelse (PFS) og overordnet responsrate (ORR) blev også observeret.

Kilde: MSD

RS-virus skaber bekymring

ECDC forventer, at RS-virus kommer til at lægge pres på hospitaler i mange EU-lande i denne vinter.

Det skriver ECDC.

Organisationen lægger derfor op til gode hygiejnevaner for at nedsætte risikoen for smitte af COVID-19, influenza og RS-virus.

I en fælles udtalelse fra oktober understregede WHO, ECDC og EU-kommissæren for sundhed, at der gøres opmærksom på risikoen for cirkulationen af de tre luftvejsinfektioner. 

Kilde: ECDC

Klinikere i brechen for patienter med pletskaldethed: Nu sker der noget

Der har været stor usikkerhed blandt patienter og læger om, hvad der sker med JAK-hæmmeren Oluminant, som trods forsommerens godkendelse mod pletskaldethed ikke havde udsigt til at nå danske patienter. Efter stort pres har firmaet bag lægemidlet og de danske myndigheder taget sagen op. Om behandlingen ender på sygehus eller i primærsektor, er dog endnu uklart.

Flere job