Annonce

SST: Wegowy skal have lille rolle

Novo Nordisk har lanceret deres fedmeprodukt Wegowy i Danmark, men vægttabsmidler skal generelt stadig kun have en lille rolle i behandling af overvægt.

Det skriver SST.

Sundhedsstyrelsen, der har gennemgået evidensen bag produktet, vurderer, at midlet kun skal have en mindre rolle i behandlingen af overvægt. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal Wegowy kun bruges til mennesker med overvægt, der er motiverede til at være fysisk aktive og spise en kost, der er lavere på kalorier end det dagligt anbefalede.

Kilde: SST

Medicinrådet vil udvide patientgruppen i SMA

Hvis Biogen og Roche er villige til at sænke priserne tilstrækkeligt, vil Medicinrådet udvide sine anbefalinger Spinraza og Evrysdi til SMA.

Det skriver Medicinrådet.

I forbindelse med den første behandlingsvejledning på området har Medicinrådet gennemgået evidensen, heriblandt nye studier efter de oprindelige anbefalinger.

Konklusionen er, at børn fra seks år og op og vokse ser ud til at have effekt af behandlingerne. Patientpopulationen kan dermed udvides med faktor seks.

Kilde: Medicinrådet

Ny genterapi til blødersygdom

EMA godkender den første genterapi til behandling af hæmofili B.

Det skriver EMA.

Der er tale om det amerikanske firmas CSL Behrings produkt Hemgenix til behandling af moderat til svær blødersygdom forsaget af nedsat mængde faktor 9-hæmmere.

Da sygdommen er kronisk og patienten får medicin via infusion hele livet, har der været efterspørgsel efter et produkt som Hemgenix, der en gang for alle kan lindre symptomerne.

Kilde: EMA

Succes med udviklingen af mRNA-cancervaccine

Moderna og MSD når endepunkter i deres fase to-forsøg med afprøvning af deres mRNA-cancervaccine mod hudkræft.

Det skriver Moderna.

I studiet, hvor vaccinen blev givet i kombination med MSDs kræftmiddel Keytruda, viste behandlingen signifikant og klinisk meningsfuld reduktion i risikoen for sygdomsgentagelse eller død.

Behandlingen blev sammenlignet med Keytruda som monoterapi hos melanompatienter i studie tre og fire med høj risiko for tilbagefald.

Kilde: Moderna

Annonce

Flere job