Hot Line-studier på ESC ramte ikke plet i forhold til forhåbningerne

Nogle gange ender resultaterne fra store kliniske forsøg ikke med det, som forskerne bag dem havde håbet på. Sådan var det også på sidstedagen af den store kongres for European Society of Cardiology, hvor flere resultater ramte ved siden af, men hvor resultaterne alligevel kan bidrage til bedre behandling af patienter.

Annonce

Dansk forskning på ESC: Behov for revision af guidelines?

Ticagrelor og prasugrel ser ud til at beskytte udvalgte patienter med atrieflimren bedre mod død og alvorlig hjertesygdom efter revaskularisering for et myokardieinfarkt, end clopidogrel som anbefales i guidelines, viser undersøgelse, som Sissel Johanne Godtfredsen har præsenteret på ESC.

Ti lægemidler skal prisforhandles for første gang i USA

Den amerikanske præsident, Joe Biden, og hans administration har offentliggjort en liste over ti receptpligtige lægemidler, som skal prisforhandles. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er første gang nogensinde, at det amerikanske sundhedsprogram Medicare skal forhandle pris på lægemidler. Medicin fra Pfizer, Bristol Myers Squibb, Novo Nordisk og Novartis er blandt andet på listen.

Kilde: Reuters

Britiske patienter bliver de første til at få syv-minutters kræftbehandling

Det britiske sundhedsvæsen NHS er det første sundhedsvæsen, som vil tilbyde en kræftbehandling, der kun tager syv minutter. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Det drejer sig om lægemidlet Tecentriq, der nu kan blive givet som en injektion i stedet for via et intravenøst drop. For nogle patienter betyder det, at deres medicinske behandling bliver forkortet med op til 45 minutter.

Kilde: The Guardian

Annonce

EU-Kommissionen giver grønt lys til Pfizers RSV-vaccine

EU-Kommissionen har godkendt den første vaccine mod respiratorisk syncytialvirus eller RSV. Vaccinen er godkendt til ældre på 60 år og op og til gravide for at beskytte spædbørn fra fødslen, og indtil at de er seks måneder.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse. Det er Pfizer, som står bag vaccinen ved navn Abrysvo. Godkendelsen følger EMA’s anbefaling, som kom i juli.

Kilde: EU-Kommissionen

Canada registrerer første tilfælde af ny coronavariant

For første gang har Canada registreret et smittetilfælde med den nye coronavariant, der bliver kaldt BA.2.86. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

BA.2.86 er en underart af omikron-varianten. Der er indtil videre blevet bekræftet tre smittetilfælde med den nye variant i Danmark ifølge SSI. Derudover har USA, Israel, Schweiz og Storbritannien registreret smittetilfælde.

Kilde: Reuters

Store kliniske Hot Line-studier på ESC bliver potentielt praksisændrende

På sidstedagen af den årlige kongres for European Society of Cardiology blev der fremlagt data fra store kliniske Hot Line-studier. Bl. a. viste et studie, hvordan man bedst behandler kræftpatienter med dybe distale venetromboser, mens et andet studie pegede på fordelen ved udvidet monoterapi med P2Y12-hæmmeren clopidogrel efter PCI til patienter med akut koronar syndrom.