Her er de internationale højdepunkter fra Europas største diabeteskongres

På den årlige diabeteskongres for European Association for the Study of Diabetes, der blev afholdt for nylig, blev der blandt andet fremlagt forskningsresultater på kønsforskelle ved diabetes, og hvordan man med valg af specifikke fødevarer kan hæve eller sænke risikoen for at udvikle sygdommen.

Annonce

BA.4/BA.5-vacciner mod COVID-19 indfases

Danmark bruger opdaterede vacciner mod COVID-19 til efteråret. Specifikt er der tale om vacciner rettet mod de cirkulerende BA.4/BA.5-varianter.

Det skriver SST.

De nye vacciner vil blive leveret løbende og vil gradvist blive indfaset i takt med, at de bliver tilgængelige lokalt.

I Danmark har man allerede taget de opdaterede BA.1-vacciner i brug og i takt med, at flere og flere vacciner bliver leveret til Danmark, vil de BA.4/BA.5-opdaterede vacciner blive tilbudt.

Kilde: SST

Grønt lys til AstraZenecas biologiske lægemiddel

EU-kommissionen har godkendt AstraZenecas antistof Tezspire (tezepelumab) som behandling til patienter på 12 år og ældre med svær astma.

Det skriver AstraZeneca.

Antistoffet, der virker ved at hæmme cytokinet TSLP, er godkendt til behandling hos patienter, som er utilstrækkeligt kontrolleret med højdosis inhalerede kortikosteroider plus et andet lægemiddel.

Kilde: AstraZeneca

Annonce

EMA stemmer for MSD’s pneumokokvaccine 

CHMP anbefaler MSD 15-valente pneumokokvaccine Vaxneuvance til børn og unge fra spædbarnsalderen til 18 år som forebyggelse af bl.a. lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Det skriver MSD.

Vaxneuvance er i forvejen godkendt til personer, der er 18 år og ældre.

CHMP’s anbefaling er baseret på data fra otte randomiserede, dobbeltblindede kliniske forsøg, der inkluderede omkring 8.400 individer fra en række pædiatriske populationer.

Kilde: MSD

Bred psykiatriaftale sikrer 500 mio. kr. årligt

Folketingets partier har indgået en bred 10-årsplan om psykiatrien, der sikrer et permanent løft til området på 500 mio. kr. årligt.

Det skriver Sundhedsministeriet.

Aftalepartierne er bl.a. enige om at sætte ind med en her-og-nu-kapacitetspakke til psykiatrien, som skal nedbringe stigende ventetider og bidrage til overholdelse af udrednings- og behandlings­rettighederne.

Kilde: Sundhedsministeriet