Annonce

Storbritannien vil undersøge bred adgang til vægttabsmiddel i pilotprojekt

Den britiske regering lancerer nu et pilotprojekt, som skal undersøge, hvordan nye vægttabsmidler som eksempelvis Novo Nordisks Wegovy kan blive givet til overvægtige personer uden for hospitalernes specialistenheder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pilotprojektet kommer, efter at NICE tidligere på året anbefalede, at voksne med mindst én vægtrelateret lidelse og et BMI på mindst 35 modtager en ugentlig injektion med vægttabsmiddel. Anbefalingen er dog forudsat, at det foregår i rammerne af det offentlige sundhedsvæsen NHS.

 

Kilde: Reuters

Nyt forum skal lave eftersyn af anbefalinger til smerter

Sundhedsstyrelsen nedsætter et nyt nationalt forum, som skal styrke smerteområdet. Forummet skal blandt andet undersøge og vurdere, om de nationale kliniske anbefalinger for farmakologisk behandling af smerter stadig er relevante, eller om der skal udarbejdes nye anbefalinger. Det skriver Sundhedsstyrelsen

Arbejdet forventes at gå i gang i august i år. Knap et år senere, i juni 2024, forventes det, at de første anbefalinger bliver udgivet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

EU-Kommissionen godkender den første vaccine mod RSV

EU-Kommissionen har onsdag godkendt den første vaccine mod RSV i unionen. Godkendelsen kommer kort tid efter, at Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA har givet grønt lys til vaccinen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Vaccinen Arexvy, som er målrettet personer på 60 år og op, er udviklet af den britiske medicinalvirksomhed GSK.

 

Kilde: Reuters

Sundhedsstyrelsen advarer om for højt forbrug af Ozempic

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF), der hører under Sundhedsstyrelsen, advarer om, at der er for mange patienter, som får lægemidlet Ozempic til at behandle diabetes. Det skriver Politiken.

IRF vurderer, at Novo Nordisks Ozempic ikke bliver brugt rationelt. Patienter, som begynder i behandling med Ozempic, har ikke prøvet andre lægemidler, der er billigere og lige så effektive af, inden, lyder det.

 

Kilde: Politiken

Annonce