Annonce

Pfizer i milliardopkøb 

Pfizer har købt Biohaven Pharmaceuticals for 11,6 mia. dollar. Det skriver First Word Pharma.

Med opkøbet får Pfizer blandt andet fuld kontrol over Biohaven Pharmaceuticals migrænemiddel Nurtec ODT, der allerede er på markedet, samt zavegepant, som lige nu undersøges i fase 3.

Nurtec ODT og zavegepant er begge såkaldte CGRP-receptoragonister.

Med zavegepant, der er tredje generation af lægemiddeltypen, har Biohaven udviklet en formulering, som også kan benyttes i en næsespray.

Kilde: First Word Pharma

Roche fejler i fase 3-forsøg med kombination af lungekræftmidler

Roche må erkende, at kombinationen af virksomhedens to lægemidler tecentriq og tiragolumab ikke ser ud til at have den ønskede effekt i forhold til at behandle lungekræft. Det skriver Reuters.

I fase 3-forsøget Skyscraper-01 var kombinationsbehandlingen allerede ved et tidligt udtræk af data ikke i stand til at forbedre den progressionsfrie overlevelse hos patienter med metastaserende ikke-småcellet lungekræft.

Roche fortsætter dog studiet, da data for overlevelse endnu er umodne.

Kilde: Reuters

Annonce

Nye EU-regler sender lanceringer af medicoudstyr til USA 

Nye EU-krav til godkendelse af medicinsk udstyr får medicoindustrien til først at lancere sine produkter i USA frem for i Europa. Det skriver Medwatch.

De nye krav drejer sig om de såkaldte MDR- og IVDR-regler, som stiller større krav til godkendelsen af medicinsk udstyr.

Samtidig er det system, som skal håndtere de nye regler i EU, endnu ikke endeligt på plads.

Udmeldingen kommer ifølge Medwatch fra den europæiske brancheorganisation Medtech Europe, hvor den administrerende direktør Serge Bernasconi mener, at forvirringen og usikkerheden om de nye regler i sig selv sender en bølge af nye medico-lanceringer til USA frem for EU.

Kilde: Medwatch

Novo Nordisk indgår samarbejde med investeringsselskab

Novo Nordisk og amerikanske Flagship Pioneering har indledt et forskningssamarbejde om udvikling af en portefølje af forskningsprogrammer inden for hjerte-kar- og sjældne sygdomme. Det skriver Medwatch.

Flagship er et økosystem af 41 selskaber, og tanken er, at samarbejdet skal foregå på tværs af de mange selskaber og derved give Novo Nordisk adgang til en pallet af innovation og teknologiplatforme.

Ifølge aftalen finansierer Novo Nordisk forskningsprogrammer i Flagships bioplatform mod til gengæld at være førstevælger til eventuelle resultater af forskningen.

Målet er, at der i løbet af de første tre år af samarbejdet skal etableres tre til fem forskningsprogrammer.

Kilde: Medwatch

Flere job