Annonce

Bevilling til forskning i behandling med blodstamceller

Forskere fra Aarhus Universitet har fået en stor bevilling på 11 mio. kr. af Det Europæiske Forskningsråd til forskning i behandling af en række blod- og immunforsvarssygdomme med stamceller. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

I forskningsprojektet vil forskerne etablere en bedre fundamental forståelse af de basale molekylære mekanismer, der er afgørende for, hvor effektivt blodstamceller kan bruges til at bekæmpe sygdomme, blandt andet blodkræft.

Kilde: Aarhus Universitet

BioNTech skovler penge ind på coronavacciner

Den tyske lægemiddelproducent BioNTech skovler penge ind på salget af deres coronvaccine, som er udviklet i samarbejde med Pfizer. Det skriver Medwatch.

Salget af cornavacciner lød i 2021 på mellem 16 og 17 mia. euro, og BioNTech forventer at sælge for op imod lige så meget i 2022.

I 2022 forventer BioNTech at sælge fire mia. vaccinedoser.

Pfizer var for nylig ude med en udmelding om, at de to virksomheder har en ny vaccine tilpasset til omikronvarianten klar til marts.

Kilde: Medwatch

Annonce

Pfizer sætter fart på produktionen af COVID-19-behandling

Pfizer er ikke bare førende inden for udvikling af vacciner mod COVID-19. Der er også gang i butikken, når det angår behandlinger mod sygdommen. Det skriver Fierce Pharma.

I november anslog Pfizer, at de ville være i stand til at producere 50 mio. doser af deres COVID-19-behandling Paxlovid i 2022. 

I slutningen af november havde lægemiddelproducenten opjusteret den forventning til 80 mio. doser, og nu har Pfizer meldt ud, at de vil være i stand til at producere 120 mio. doser af Paxlovid.

I de første tre måneder af 2022 vil Pfizer producere omkring seks eller syv mio. doser. Til sommer skal tallet gerne hedde 30 mio. doser, mens de resterende 90 mio. doser vil blive fordelt ud over den sidste halvdel af året. 

Kilde: Fierce Pharma

Biotekfirma stiger i værdi efter amerikansk køb af flere antistofbehandlinger

Det går godt for mange af de virksomheder, der producerer vacciner eller behandlinger mod COVID-19.

Det amerikanske biotekfirma Vir Biotechnology er et af dem og steg i værdi i går, efter den amerikanske stat bestilte 600.000 doser af selskabets COVID-19-behandling Sotrovimab, som Vir Biotechnology har udviklet i samarbejde med GSK. Det skriver Medwatch.

Sotrovimab har i kliniske studier vist sig at kunne reducere antallet af hospitalsindlæggelser og dødsfald hos personer med milde til moderate symptomer på COVID-19.

Kilde: Medwatch

Flere job