Hårdt prøvede brystkræftpatienters sidste håb afvist

Medicinrådet sagde på rådsmødet i sidste uge nej til at tage Gileads ADC Trodelvy i brug i Danmark. Prisen er for høj, vurderer rådet. Klinikere, patientforeninger og Kræftens Bekæmpelse finder afvisningen dybt problematisk, men døren til ibrugtagning står endnu på klem, og Gilead er stålsat på at få deres produkt på det danske marked.

Annonce

Medicintilskudsnævnet gransker diabetesmedicin

Medicintilskudsnævnet har færdiggjort et foreløbigt forslag til nye anbefalinger for diabetesmedicin, der ikke er insulin.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Af hensyn til pris anbefaler en stramning af GLP-1-analogerne, så det fremgår tydeligt, at behandlingen kun bør tilbydes patienter, der forgæves har forsøgt anden behandlingen.

Medicintilskudsnævnet lægger ikke op til nogen ændringerne for SGLT-2-hæmmerne.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Novartis går videre med malariabehandling

Novartis rykker til fase 3 med ny kombination af den endnu ikke-godkendte kombination ganapalcid og lumefantrin-SDF mod malaria.

Det skriver Novartis.

Denne kombination har ifølge Novartis potentialet til ikke kun at fjerne malariainfektion, men også til at blokere overførslen af ​​malariaparasitten.

Novartis udvikler behandlingen i samarbejde med fonden Medicines for Malaria Venture, der sammen sætter ind for at medarbejde tiltagende resistens over for kendte malariabehandlinger.

Kilde: Novartis

Fald i COVID-19 og stigning i RSV

SSI melder om færre COVID-19-smittede, men til gengæld et højt antal RSV-smittede.

Det skriver SSI.

Ifølge SSI ses der igen et fald i incidensen fra uge 45 til uge 46. Incidensen er 64 tilfælde per 100.000 indbyggere i uge 46 mod 72 i uge 45.

Samtidig skriver SSI, at RSV-smitten er over det niveau, der ses under de sædvanlige RSV-udbrud i vintermånederne, og at smitten forekommer usædvanligt tidligt på sæsonen.

Kilde: Statens Serum Institut

Aldrende befolkninger giver mere blodforgiftning

På ét år er antallet af danskere med blodforgiftninger med bakterien Staphylococcus aureus steget markant.

Det skriver SSI.

Ifølge en ny rapport fra Statens Serum Institut blev der i 2021 indrapporteret 2512 tilfælde af blodforgiftning forårsaget af bakterien Staphylococcus aureus. I 2020 var det tilsvarende antal 2342.

Sygdommen kan være alvorlig for ældre og sårbare – og betyde dødsfald.

Ifølge SSI hænger stigningen sammen med den demografiske udvikling.

Kilde: Statens Serum Institut

Ny kortlægning: Pfizer, Janssen og Takeda omsætter for mest i Danmark

Øverst på listen over de medicinalfirmaer, der sidste år havde den største danske omsætning, troner Pfizer, der har solgt 3,9 mio. doser af firmaets COVID-19-vaccine i Danmark alene i 2021. Det viser Dagens Pharmas kortlægning af økonomien i den danske medicinalindustri. Selvom industrien fortsat oplever vækst herhjemme, advarer Lif om, at lange sagsbehandlingstider risikerer at få negative konsekvenser på det globale topledelsers syn på Danmark som testland.

Flere job