Annonce

Merck vil sætte forsøg i gang med en enkelt dosis af HPV-vaccine

Det amerikanske selskab Merck & Co vil undersøge, hvorvidt en enkelt dosis af selskabets HPV-vaccine, Gardasil 9, giver en lige så god beskyttelse som de tre doser, der er godkendt i dag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Merck vil sætte to kliniske forsøg i gang med kvinder og mænd, som er i aldersgruppen 16 til 26 år. Selskabet forventer at begynde at rekruttere til forsøgene i det sidste kvartal af 2024.

Kilde: Reuters

Stor patienttilfredshed med landets hospitaler

88 pct. af de patienter, som bliver behandlet på offentlige hospitaler i hele landet, er tilfredse med deres behandling. Det viser LUP 2023, den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser, skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Godt 390.000 patienter har deltaget i den årlige undersøgelse, og de 88 pct., som ‘i høj eller meget høj grad’ er tilfredse, er et procentpoint højere sammenlignet med undersøgelsen fra 2022.

Kilde: Danske Regioner

Studie: Vacciner reducerer risiko for hjertestop efter COVID-infektion

Vacciner mod corona reducerer risikoen for f.eks. hjertestop og blodpropper efter en COVID-infektion i op til et år. Det viser et nyt studie, skriver britiske The Guardian.

Forskerne bag studiet har undersøgt data fra 10,17 mio. vaccinerede personer og 10,39 mio. personer, som ikke var vaccineret. Forskerne har bl.a. undersøgt vacciner fra Pfizer og Moderna. Studiet er publiceret i tidsskriftet Heart.

Kilde: The Guardian

Region Hovedstaden og DTU opretter teknisk universitetshospital

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Region Hovedstaden er gået sammen om at etablere et nyt teknisk universitetshospital. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Universitetshospitalet kommer til at hedde Technical University Hospital of Greater Copenhagen. Det skal være med til at ‘skabe nye løsninger til både diagnosticering og behandling af patienter såvel som til hospitalsdriften’, lyder det.

Kilde: Region Hovedstaden

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job