Annonce

MSD’s kandidat mod blodpropper får særstatus af FDA

MSD oplyste tidligere på ugen, at FDA har tildelt Fast Track-status til firmaets lægemiddelkandidat mod tromboser hos nyrepatienter.

Det skriver MSD i en pressemeddelelse.

Fast Track er en proces designet til at lette udviklingen og fremskynde gennemgangen af ​​lægemiddelkandidater til at behandle alvorlige tilstande og opfylde et udækket medicinsk behov.

En lægemiddelkandidat, der modtager Fast Track-udpegning, kan være berettiget til hyppigere kontakt med FDA med henblik på at diskutere kandidatens udviklingsplan og senere berettigelse til såkaldt Priority Review.

Kilde: MSD

Bavarian Nordic i underskud trods salg af abekoppevacciner

Bavarian Nordic offentliggjorde i går det første halvårsregnskab i 2022, hvor det fremgår, at firmaet hidtil har indkasseret 117 mio. kr. fra salg af abekoppervacciner.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det fremgår også af regnskabet, at firmaet havde en omsætning på 857 mio. kr. mod 905 mio. kr. sidste år. Den største indtægtskilde er firmaets vaccine mod rabies, der indkasserede 234 mio. kr.

På bundlinjen lider Bavarian Nordic et tab på 212 mio. kr. før skat.

Forventningerne for året er blevet opjusteret seks gange som følge af salg af vacciner mod abekopper, hvor mange betalinger først lander hos Bavarian Nordic næste halvår.

Kilde: Bavarian Nordic

Annonce

Dansk studie på AU blåstempler vaccineeffekt

Et nyt studie udført på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital med 7.000 forsøgspersoner viser, at ældre og personer med kroniske sygdomme og nedsat immunforsvar er godt beskyttet mod alvorlig sygdom, hvis de er vaccineret mod coronavirus.

Det skriver universitetet i en nyhed på sin hjemmeside.

127 af studiets vaccinerede deltagere over 65 år var smittet med delta-varianten, men kun én måtte indlægges på hospitalet. Ingen af de 364 smittede med omikron-varianten måtte indlægges.

Før udrulningen af vaccinerne blev mellem 10 og 20 pct. af de smittede i aldersgruppen indlagt på et hospital.

Kilde: Aarhus Universitet

Henriette Wennicke er ny CFO ved Zealand Pharma

Biotekselskabet Zealand Pharma annoncerede i dag, at Henriette Wennicke tiltræder som økonomichef for firmaet med start 1. november 2022.

Det skriver Zealand Pharma i en pressemeddelelse.

»Henriette har en track record af lederevner inden for finansiering og forretningsstrategi, og vi er glade for at byde hende velkommen til Zealand på dette vigtige tidspunkt for virksomheden,« siger administrerende direktør Adam Steensberg.

Henriette Wennicke kommer fra stillingen som vice president og chef for investor relations og treasury i GN Store Nord.

Kilde: Zealand Pharma

Flere job