Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum

De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.

Annonce

FDA godkender behandling til komplicerede urinvejsinfektioner

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt et lægemiddel, som behandler komplicerede urinvejsinfektioner og nyrebækkenbetændelse. Det skriver Fierce Pharma.

Det er behandlingen Exblifep med de aktive stoffer cefepime og enmetazobactam, som har fået grønt lys. Det er virksomheden Allegra Therapeutics, der står bag behandlingen.

Kilde: Fierce Pharma

Sundhedsstyrelsen vil udarbejde nye anbefalinger for ADHD

Der skal udarbejdes nye nationale kliniske anbefalinger for ADHD. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Anbefalingerne skal give ‘bedre kvalitet i udredning og behandling af voksne’, skriver styrelsen.

Kliniske eksperter, patienter samt relevante organisationer vil blive inddraget i arbejdet.

Camilla Krogh, overlæge i Sundhedsstyrelsen, skal være forperson for arbejdsgruppen.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Rapport: Tidligt fødte har flere udfordringer i tidlige skoleår

Børn, som er født før 37. uge, har flere udfordringer i de første skoleår sammenlignet med børn, der er født til termin. Det viser en ny rapport, skriver Syddansk Universitet.

De tidligt fødte børn har flere udfordringer, når det kommer til udvikling, trivsel og sundhed. Rapporten, som Databasen Børns Sundhed står bag, har undersøgt børn i 0. og 1. klasse.

Kilde: Syddansk Universitet

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job