Annonce

Lorraine Nolan valgt som ny formand i EMA

Direktøren i den irske pendant til Lægemiddelstyrelsen, Lorraine Nolan, er blevet valgt som formand i EMA. Det skriver EMA.

Formandsposten strækker sig over en treårig periode. Ireren tager over for østrigske Christa Wirthumer-Hoche, som har siddet på posten i to perioder.

Lorraine Nolan har været næstformand i EMA siden oktober 2019 og siddet som menigt medlem siden 2016.

Kilde: EMA

Influenzaforekomst fordobles uge for uge

Antallet af smittede med influenza A fordobles fra uge til uge, efter at samfundet blev lukket op som følge af lav smitte med COVID-19. Det skriver SSI.

I Danmark plejer influenzaforekomsten at stige i slutningen af december. Men i denne sæson er influenzaen kommet meget sent i gang, efter at den næsten har været helt fraværende de sidste to år under COVID-19.

I øjeblikket ses der imidlertid en stejl stigning i antallet af influenzatilfælde i det meste af landet. De seneste uger er antallet af smittede således fordoblet fra uge til uge og nåede i uge 10 op på 1.179 smittede.

Kilde: Statens Serum Institut

Novo Nordisk vil bruge kunstig intelligens og data i klinisk forskning

Novo Nordisk opretter nyt globalt område, der skal gøre øget brug af data og digitale værktøjer. Det skriver Mediawatch.

Området skal ifølge mediet beskæftige flere hundrede personer på sigt, der med de digitale værktøjer skal bidrage til udviklingen af nye lægemiddelkandidater.

I den forbindelse opretter Novo Nordisk også et nyt direktørområde. Afdelingen kommer desuden i berøring med afdelingen Data Science, hvor Thomas Senderovitz, tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, i dag er direktør.

Kilde: Mediawatch

FDA godkender Bristol Myers Squibbs kombinationsbehandling mod melanom

De amerikanske myndigheder vender tomlen op til Bristol Myers Squibbs Opdualag, der er en LAG-3-blokerende antistof-kombinationsbehandling. Det skriver BMS.

Opdualag er en kombinationsbehandling bestående af PD-1-hæmmeren nivolumab og LAG-3-blokerende antistof relatlimab. Firmaet havde ansøgt om tilladelse til behandling af ikke-operabel eller metastaserende modermærkekræft.

Lægemidlet er det første af slagsen godkendt til indikationen.

Kilde: Bristol Myers Squibb

Annonce

Flere job