Forskning i kvindesygdomme lever i skyggen

Selvom kvinder udgør halvdelen af befolkningen, er kvindesygdomme kulturelt og sys­temisk et forskningsmæssigt underprioriteret område. Forskere oplever, at det er ualmindeligt svært at få finansiering til forskning i kvindesygdomme. Der er dog ved at ske små, positive ændringer, men det går langsomt.

Annonce

Lif vil fejre de bedste kliniske forsøg

Lægemiddelindustriforeningen (Lif) vil hylde kliniske forsøgs betydning for sundhedssystemet og udviklingen af nye produkter med en række nye priser, der inden for syv kategorier kårer årets bedste kliniske forsøg.

Opdivo godkendt som behandling før operation mod ikke-småcellet lungekræft

FDA godkender Bristol Myers Squibb’ PD-L1-hæmmer Opdivo som neoadjuverende behandling mod ikke-småcellet lungekræft. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Godkendelsen gør dermed produktet til den første og hidtil eneste immunterapi, der kan bruges som behandling før operation af ikke-småcellet lungekræft.

Behandlingen skal gives i kombination med kemoterapi hos patienter, hvor det vurderes, at tumorer kan fjernes efter behandlingen.

Kilde: Bristol Myers Squibb

Leo Pharma kan fortsætte produktionen trods kappede gasleverancer

Leo Pharma kan skifte til olie indenfor 72 timer, hvis leveringen af gas fejler som følge af krigen i Ukraine. Det skriver Medwatch.

Ifølge mediet står Leo Pharma og 44 andre store danske virksomheder for omkring en femtedel af det danske gasforbrug, og de er derfor af staten blevet bedt om en plan for, hvad de vil gøre, hvis leverancen af gas til produktionen stopper med tre døgns varsel.

I etableringen af Leo Pharmas system forudså man muligheden for, at der kunne opstå problemer med forsyningen af gas. Derfor blev der fra start etableret et kombisystem, der kan køre på olie, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kilde: Medwatch

Annonce

BlackRock øger sit ejerskab i Novo Nordisk

Verdens største kapitalfond, BlackRock, ejer fem procent af Novo Nordisk. Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Helt præcist har BlackRock købt så mange af Novo Nordisks B-aktier, at kapitalfonden nu ejer 5,03 procent af firmaet.

Med en post på mere end 5 pct. af aktiekapitalen er Blackrock dermed storaktionær i det danske medicinalselskab. Dog er stemmerettighederne fortsat under 5 pct.

Kilde: Novo Nordisk

Tre ud af fem voksne danskere har været smittet med COVID-19

59 pct. af de voksne danskere har været smittet med COVID-19 siden november. Det skriver SSI.

Sådan lyder det seneste skøn fra Statens Serum Institut (SSI), der i samarbejde med landets blodbanker netop har lagt resultaterne frem for tredje runde af bloddonorundersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at de regionale forskelle nu er langt mindre og stort set udlignet, siden man begyndte overvågningen. Det afspejler, at der har været meget smitte i hele landet.

Kilde: Statens Serum Institut

Thomas Senderovitz i front for nødhjælpsarbejde for ukrainske flygtninge

Mens Rusland fortsætter sin invasion i Ukraine, forsøger flere danske læger at hjælpe, hvor de kan. Heriblandt Thomas Senderovitz, læge og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, der på få dage har etableret AidUkraineDenmark, og ledende overlæge Ulf Hørlyk, der arbejder på at organisere dansk hjælp til syge og sårede fra Ukraine.