Forskere vil kurere luftvejsinfektioner med syre

Forskere fra Norge og Danmark samarbejder om udvikling af en ny inhalationsbehandling, som skal gøre kål på alt fra cystisk fibrose til COVID-19. Behandlingen, der virker på både bakterie- og virusinfektioner, bliver i øjeblikket undersøgt i et klinisk studie med mennesker.

Annonce

Regioner og hospitaler som drivkraft i det danske life science-økosystem

Det er viden og mennesker, der driver udviklingen, og vi bør derfor have større regionale miljøer, der kan uddanne, tiltrække og fastholde sundhedsfagprofessionelle og forskere for at skabe det optimale styrkeforhold mellem offentlig og privat forskning i det danske life science-økosystem, skriver Allan Linneberg og Peter Bentsen fra Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Novo Nordisks fedmemiddel er snublende tæt på europæisk godkendelse

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel CHMP har sagt god for Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy i Europa. Dermed er vejen banet for en endelig godkendelse. Det skriver Medwatch.

Med en forventet godkendelse fra EU-kommissionen åbner endnu et stort marked op for Wegovy, der i kliniske forsøg har vist sig at lede til et vægttab på omkring 17-18 pct. af kropsvægten i løbet af 68 uger.

I Europa må mulige kandidater til behandling med midlet dog væbne sig med lidt tålmodighed. I USA lancerede Novo Nordisk behandlingen på markedet umiddelbart efter godkendelsen, men i EU kommer Wegovy formentlig først på markedet i andet halvår af 2022.

Kilde: Medwatch

Johnson & Johnson vil skille forretning med håndkøbsprodukter fra

Medicinalgiganten Johnson & Johnson planlægger en opsplitning af selskabet, hvor den del af forretningen, der beskæftiger sig med håndkøbsprodukter som plastre, smertestillende medicin og babypudder, vil blive skilt fra. Det skriver Medwatch.

Opsplitningen vil finde sted over de næste halvandet til to år og har ifølge lægemiddelgiganten intet at gøre med de igangværende søgsmål vedrørende en sammenhæng mellem Johnson & Johnsons babypuder og risikoen for at udvikle æggestokkræft.

Kilde: Medwatch

Annonce

EMA anbefaler to nye midler mod COVID-19

Det europæiske lægemiddelagentur EMA støtter op om en godkendelse af to nye lægemidler til behandling af COVID-19. Det skriver Reuters.

De to lægemidler er Ronapreve fra Regeneron og Roche samt Regkirona fra Celltrion.

I EU vil to godkendelser fra EU-kommissionen betyde, at de to lægemidler vil være de første til at blive godkendt til behandling af COVID-19 siden godkendelsen af remdesivir tidligere på året.

Anbefalingen fra EMA lyder på, at Ronapreve kan benyttes til børn over 12 år med COVID-19, mens Regkirona kun anbefales til voksne.

Ronapreve kan også benyttes til at forebygge COVID-19.

Kilde: Reuters

Ingen anbefaling fra NICE til middel mod mukopolysakkaridose

Den engelske sundhedsmyndighed NICE har vendt tommelfingeren nedad til behandling med elusulfase alfa (Vimizin) til patienter med mukopolysakkaridose type IV. Det skriver NICE i en pressemeddelelse.

Behandling med Vimizin har ellers vist sig at være effektiv i forhold til at stabilisere sygdommen på den lange bane, men NICE har med udgangspunkt i prisen for midlet ikke ment, at det hører hjemme i det britiske sundhedsvæsen.

Et af ankepunkterne fra NICE har blandt andet været, at omkostningsanalysen ved brugen af midlet ikke i tilstrækkeligt omfang omfatter sygdomsprogression.

Kilde: NICE

Flere job