Annonce

35.000 dør af AMR i EU

Mere end 35.000 mennesker dør af antimikrobielle resistente infektioner i EU hvert år, viser estimater præsenteret i en ny rapport udgivet i sidste uge.

Det skriver ECDC.

Det estimerede antal dødsfald i rapporten undersøger årene 2016-2020 og viser en stigning i forhold til tidligere skøn.

Konsekvenserne for sundheden af ​​antimikrobiel resistens (AMR) er sammenlignelig med virkningen af ​​influenza, tuberkulose og HIV/AIDS tilsammen, konkluderer rapporten bl.a.

Kilde: ECDC

Danske kvinder overlever længst

Overlevelsen stiger for både mænd og kvinder med lungekræft.

Det skriver Ritzau.

Tal fra kræftdatabasen Nordcan viser ifølge Ritzau, at 43 procent af mænd i perioden 2011-2015 levede et år efter. I årene 2016-2020 steg andelen til 52 procent.

Gruppen af kvinder er gået fra en et-års overlevelse på 52 procent til 60 procent i samme perioder.

Dermed har danske kvinder den højeste et-års overlevelse i Norden, mens mændene er kommet på niveau med Norge og Sverige.

Kilde: Ritzau

Bavarian Nordic indgår aftale med HERA

Bavarian Nordic har indgået en toårig kontrakt, der giver mulighed for op til 2 millioner doser af firmaets abekoppevaccine til EU.

Det skriver Bavarian Nordic.

Med aftalen har firmaet forpligtet sig til at levere i alt ca. 700.000 i 2023, da 14 lande indtil videre har tilsluttet sig aftalen.

Bavarian Nordic havde i forvejen indgået aftaler om levering af ca. 330.000 doser i løbet af 2022.

Kilde: Bavarian Nordic

Astellas kom i mål

Astellas endnu ikke-godkendte kræftmiddel Zolbetuximab nåede endepunktet i firmaets fase tre-forsøg, der afprøver præparatet på patienter med HER2-negativ mavekræft.

Det skriver Astellas.

Zolbetuximab er et antistof målrettet mod det såkaldte Claudin 18.2-protein.

I studiet viste behandlingen, at den var statistisk signifikant målt på progressionsfri overlevelse sammenlignet med placebo som førstelinjebehandling.

Kilde: Astellas

Annonce

Det går ikke, at svært deprimerede ønsker at have kræft i stedet for depression

Vi må behandle psykisk sygdom lige så alvorligt og grundigt som kræft. Der er brug for at forske mere intensivt og tage nye behandlinger i brug. Den psykiatriplan, som politikerne for nylig har vedtaget, skal føres ud i livet, og vi skal allerede i gang med en psykiatriplan 2. Lad os lære af arbejdet på kræftområdet.

Flere job