Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet

Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.

Annonce

Ozempic nævnt ved Oscaruddelingen

Det var ikke kun film og filmstjerner, der trak overskrifter på Oscaruddelingen natten til i går. Også Novo Nordisk diabetesmiddel Ozempic fik et par ord med på vejen. Det skriver Fierce Pharma.

Ozempic blev nævnt, da værten Jimmy Kimmel kiggede ud over publikum og sagde, at alle i salen så godt ud, og at det fik ham til at spekulere i, om Ozempic måske også var noget for ham.

Det skal nævnes, at Ozempic er et diabetesmiddel, men at mange amerikanere bruger det til vægttab i stedet for.

På det amerikanske marked er Novo Nordisks Wegovy godkendt til behandling af overvægt. Begge lægemidler indeholder den aktive ingrediens semaglutid.

Kilde: Fierce Pharma

Sanofi køber sig ind på diabetes type 1-området

Franske Sanofi har købt Provention Bio Inc. Det skriver Reuters.

Med købet, der kommer med et prisskilt på 2,9 mia. dollar, erhverver Sanofi sig blandt andet lægemidlet Tzield til behandling af type 1-diabetes.

Købet styrker i det hele taget Sanofis portefølje, som mange analytikere ellers har betegnet som svag.

Købet af Provention Bio Inc sker til det firdobbelte af den værdi, som lægemiddelproducenten havde på aktiemarkedet.

Kilde: Reuters

Annonce

FDA godkender middel mod sjælden sygdom i hjernen

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Acadia Pharmaceuticals lægemiddel trofinetid til behandling af personer med Retts syndrom. Det skriver Reuters.

Beslutningen fra FDA betyder, at lægemidlet, der vil blive solgt under navnet Daybue, kan benyttes til behandling af patienter i alderen fra to år og opefter.

Med lægemidlet kommer et prisskilt på i omegnen af 450.000 dollar om året.

Cirka 50.000 personer i USA lider af Retts syndrom, der er en udviklingshæmningssygdom.

Kilde: Reuters

Pfizer køber Seagan for 43 mia. dollar

Rygterne har svirret længe, men nu skulle de være bekræftet: Pfizer køber Seagan for 43 mia. dollar. Det skriver First Word Pharma.

Med købet signalerer Pfizer, at de satser massivt på at tjene penge inden for kræftområdet, og i forbindelse med købet af Seagan fortæller CEO Albert Bourla da også, at virksomheden sigter mod at øge deres indtjening med 25 mia. inden udgangen af 2030. En del af indtjeningen skal dog dække tabt indtjening på produkter, der går af patent.

Købet af Seagan er blot det seneste i en række opkøb. Sidste år købte Pfizer Global Blood Therapeutics for 5,4 mia. dollar og Biohaven Pharmaceuticals for 11,6 mia. dollar.

Kilde: First Word Pharma

Udgifterne til medicintilskud steg i 2022

Dyrere behandlinger og øget forbrug af medicin er årsagen til, at der blev brugt 7,4 pct. flere kroner på medicintilskud i 2022 sammenlignet med i 2021. Diabetes, blodpropper, ADHD, astma og KOL trak udgifterne op.

Flere job