Annonce

Pfizer vil give COVID-19-pille til børn i fase 2/3-studie

Pfizer vil afprøve firmaets COVID-19-pille, Paxlovid, på børn i et open label fase 2/3-studie. Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

Paxlovid er godkendt af FDA til behandling af både voksne og børn over 12 år i højrisiko.

Studiet skal prøve midlet på 140 børn, der ikke er indlagte, men som har symptomer og er i risiko for svær sygdom.

Kilde: Pfizer

Janssen går efter indikationsudvidelse af Imbruvica inden for blodkræft

Det belgiske medicinalfirma Janssen søger om indikationsudvidelse af firmaets BTK-hæmmer Imbruvica hos EMA, så behandlingen også kan gives i første linje mod blodkræft. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Der er tale om behandling mod MCL, Mantle Cell Lymfom. Behandlingen skal gives i kombination med bendamustine og Roches rituximab hos patienter, der ikke kan få stamcelletransplantation.

EMA-ansøgningen bygger på Janssens fase 3-studie SHINE, som har undersøgt behandling i ovenstående setup.

Kilde: Janssen

Annonce

Sundhedsstyrelsen opretter et nyt vaccinationsråd

Sundhedsstyrelsen nedsætter nu et råd, der skal rådgive styrelsen i spørgsmål om vacciner. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Vaccinationsrådet skal bidrage med bred og højt kvalificeret faglig rådgivning og erfaringer i relation til vaccination. Desuden skal rådet sikre, at Sundhedsstyrelsen træffer sine beslutninger på vaccinationsområdet på et veloplyst grundlag og med forskellige faglige perspektiver repræsenteret.

En af de første store opgaver for Vaccinationsrådet bliver at rådgive om efterårets vaccinationsindsats mod COVID-19.

Medlemmer tæller bl.a. professor Michael Bang Petersen, professor Camilla Foged, faglig direktør i SSI Tyra Grove Krause og enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Hanne Lomholt Larsen.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Novo indgår samarbejder med MIT om udvikling af smarte piller

Novo Nordisk har skrevet under på forskningssamarbejder med det amerikanske universitet Massachusetts Institute of Technology, MIT, og Brigham and Women’s Hospital. Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Specifikt skal det danske firma og universiteterne udforske mulighederne inden for pilleteknologier som et alternativ til insulinpennens kendt nål, som nogle diabetikere må stikke sig med op til adskillige gange om dagen.

Målet er at opfinde nye teknologier til sikkert og effektivt at levere biologisk medicin. Som en potentiel landvinding nævnes Novo Nordisks SOMA-robotpille, som stadig er under udvikling.

Kilde: Novo Nordisk