Annonce

FDA udvider godkendelse af Eli Lillys antistofbehandling

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDAs nødgodkendelse af Eli Lillys antistofbehandling til personer med COVID-19 bliver udvidet til også at gælde alle børn, herunder nyfødte. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Tidligere var kombinationsbehandlingen af bamlanivimab og etesevimab nødgodkendt til børn ned til 12 år, men den aldersgrænse bliver nu fjernet.

Behandlingen kan i USA benyttes til personer, der testes positive for COVID-19, og som er i risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb.

Den udvidede nødgodkendelse er baseret på data fra et studie med 125 børn.

Kilde: FDA

Medicinpriser reduceret mere end 60 pct. for at komme på det kinesiske marked

De kinesiske myndigheder fortalte fredag, at National Reimbursement Drug List (NRDL) er blevet offentliggjort, og at medicinalfirmaer i gennemsnit har givet 62 pct. i rabat for at få deres medicin på det kinesiske marked. Det skriver First Word Pharma.

67 lægemidler, hvortil der ikke findes generiske version, er kommet på listen sammen med syv lægemidler, hvortil der findes generiske versioner.

11 lægemidler med lav klinisk værdi er blevet fjernet fra listen.

Flere lægemidler mod sjældne sygdomme er blandt de tilføjede på listen. Det gælder blandt andet Biogens normalt dyre behandling Spinraza til behandling af børn med spinal muskelatrofi.

Kilde: First Word Pharma

EMA har igangsat en løbende vurdering af COVID-19-vaccine fra Valneva

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har iværksat en løbende vurdering af data fra forsøg med en mulig vaccine mod COVID-19 fra producenten Valneva. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vaccinen, som går under navnet VLA2001, har i kliniske forsøg vist sig at inducere et stærkt antistofrespons, som beskytter mod COVID-19.

I modsætning til RNA-vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna er VLA2001 baseret på en inaktiveret virus.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

AstraZeneca blokerer for opkøb af Sobi

AstraZeneca har efter sigende blokeret for en investeringsgruppes forsøg på at købe den svenske lægemiddelproducent Sobi. Det skriver Fierce Pharma.

Buddet lå ellers på 7,6 mia. dollars, men ved at holde fast på otte pct. af aktierne blokerede AstraZeneca for købet. Årsagen skulle være, at lægemiddelgiganten var bange for, at Sobis lægemidler til behandling af lungesygdomme skulle blive solgt til en af AstraZenecas konkurrenter.

AstraZeneca har ifølge Bloombergs oplysninger ønsker om selv at købe nogle af lægemidlerne.

For at et salg kan gå igennem, skal 90 pct. af aktiehaverne være enige, men uden AstraZenecas otte pct. kunne kun 87 pct. af aktiehaverne blive enige om salget.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Flere job