Annonce

Genmab og tysk vaccinehimmelstormer afslører tæt samarbejde

Partnerskabet mellem tyske Biontech og danske Genmab omfatter flere projekter end de tre allerede kendte kliniske antistofbaserede kræftbehandlinger, der fremgår af virksomhedernes pipelineoversigter. Det skriver Medwatch.

»Vi har mange prækliniske projekter med Genmab; vi viser dem bare ikke,« siger adm. direktør Ugur Sahin, der sammen med medicinsk direktør Özlem Türeci har stiftet Biontech, til MedWatch.

Ifølge direktøren fungerer samarbejdet på den måde, at de to selskaber deler udgifterne til udvikling 50/50.

Biontech er i den brede offentlighed først og fremmest kendt for sit samarbejde med Pfizer omkring den fælles COVID-19-vaccine, Comirnaty, som i 2021 var med til at sende selskabets omsætning på himmelflugt.

Således omsatte Biontech i 2021 for knap 19 mia. euro mod blot 482 mio. euro året før.

Kilde: Medwatch

Medicinrådet har opdateret køreplan for behandlingsvejledninger

Nye lægemidler og ny evidens betyder, at Medicinrådet på det seneste rådsmøde har opdateret sin køreplan for behandlingsvejledninger inden for en række sygdomme. Det skriver Medicinrådet

Det omfatter behandlingsvejledningerne inden for knoglemarvskræft, hæmofili A, antipsykotisk behandling til børn og unge samt våd aldersrelateret makuladegeneration. 

Desuden igangsætter rådet snarest udarbejdelsen af nye behandlingsvejledninger for blandt andet psoriasis artrit, kolorektalkræft samt for endokrin behandling af prostatakræft. 

Kilde: Medicinrådet

Annonce

Amgens KRAS G12C-hæmmer viser lovende resultater 

Resultater fra Amgens fase 1/2-studie med lægemidlet Lumakras til patienter med KRAS G12C-muteret avanceret ikke-småcellet lungekræft er netop blevet præsenteret. Det skriver Amgen.

Det to-årige studie af lægemidlet har vist gode resultater med en objektiv responsrate på 40,7 pct. og en samlet patientoverlevelse på 32,5 pct. efter to år. Desuden blev der ikke identificeret nye sikkerhedssignaler.

Lumakras er den første og eneste KRAS G12C-hæmmer på markedet og er nu godkendt i 39 lande.

Kilde: Amgen

Ingen sammenhæng mellem COVID-19-vacciner og autoimmun hepatitis 

EU’s bivirkningskomite, PRAC, konkuderer, at der ikke er en sammenhæng mellem COVID-19-vaccinerne Comirnaty og Spikevax og autoimmun hepatitis (AIH). Det skriver EMA.

Komiteens vurdering er baseret på tilgængelig dokumentation fra blandt andet medicinsk litteratur og tilfælde af AIH rapporteret i EudraVigilance-databasen, hvilket ikke berettiger til en opdatering af vaccinernes produktinformation.

EMA vil dog fortsat overvåge alle nye rapporter om tilstanden og foretage foranstaltninger, hvis det viser sig nødvendigt.

Kilde: EMA

Et sundhedsvæsen i verdensklasse kræver innovation

Implementering af innovation spiller en helt afgørende rolle for flere af regeringens målsætninger i udspillet til en sundhedsreform, argumenterer direktionen i Pfizer Danmark. De kalder på større fokus på telemedicin, avancerede terapier og lægemidler i tabletform.