Forskere afslører: Vi har taget fejl af insulin

Insulin opfører sig meget anderledes i opløsning, end forskere hidtil har troet. Det kan have betydning for, hvordan vi i fremtiden skal udvikle ny insulin til behandling af diabetes, siger forskere.

Annonce

Nubeqa får udvidet sin indikation ved behandling af prostatakræft i EU

Kræftmidlet Nubeqa har fået udvidet sin indikation i EU. Det skriver Bayer i en pressemeddelelse.

Europakommissionen har givet Nubeqa markedsautorisation som behandling i kombination med hormonterapi og docetaxel til patienter med metastaserende hormonsensitiv prostatakræft.

Nubeqa er allerede godkendt til behandling af patienter med ikke-metastaserende kastrationsresistent prostatakræft, som er i risiko for at udvikle metastaserende sygdom.

Godkendelsen sker på baggrund af data fra fase 3-studiet ARASENS, der viste, at kombinationsbehandlingen reducerede risikoen for død med 32,5 pct. sammenlignet med behandling med hormonterapi og docetaxel alene.

Kilde: Bayer

Migrænemiddel fra Lundbeck får NICE-anbefaling

Lundbecks migrænemiddel Vyepti har modtaget en anbefaling fra den engelske sundhedsmyndighed NICE. Det skriver Pharma Phorum.

Med anbefalingen fra NICE bliver Vyepti sidestillet med andre lægemidler i klassen af CGRP-hæmmere, hvilket giver patienter med migræne endnu en mulighed for at vælge et lægemiddel, som passer dem.

Vyepti er indiceret til personer med kronisk eller episodisk migræne, specielt til personer, der har svært ved at stikke sig selv med en nål.

Vyepti er tilgængeligt for personer med flere end fire migræneanfald om måneden, hvilket svarer til estimerede 164.000 personer i England.

Kilde: Pharma Phorum

Annonce

Nye amerikanske retningslinjer for behandling af diabetes

I USA er retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes ændret, og de nye retningslinjer betyder, at langt flere patienter starter i behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister. Det skriver Medwatch.

Formålet med at starte i behandling med en SGLT2-hæmmer eller GLP-1-receptoragonist er at adressere mere end bare blodsukkeret hos den enkelte patient. De to lægemidler har vist sig også at være både vægtreducerende og beskytte hjerte og nyrer.

Der er dog forskel på prisen på de nye produkter og det forhenværende førstevalg metformin. For eksempel koster Ozempic fra Novo Nordisk 900 dollar om måneden, mens et månedligt forbrug af metformin koster 25,73 dollar.

Prisforskellen betyder, at mange ikke vil have råd til den nyere og bedre diabetesmedicin.

Kilde: Medwatch

Enhertu viser lovende resultater i en lang række tumorer

AstraZeneca har meldt ud, at deres kræftmiddel Enhertu har vist lovende resultater midtvejs i et forsøg med en lang række HER2-positive tumorer hos allerede tungt behandlede patienter. Det skriver Reuters.

Resultaterne stammer fra det igangværende DESTINY-PanTumor02 fase 2-forsøg, hvor AstraZeneca undersøger Enhertu som behandling til patienter med lokalt fremskredne eller metastaserende tidligere behandlede tumorer, der ikke kan behandles med kurativ terapi. Det drejer sig blandt andet om livmoderhalskræft, kræft i æggestokkene, kræft i bugspytkirtlen og forskellige sjældne kræftformer.

De positive resultater viser et potentiale i Enhertu ud over som behandling til patienter med brystkræft, lungekræft og kræft i mavesækken.

Kilde: Reuters

Begejstring hos Lif over fordelingen af forskningsreserven – Flere penge til sundhedsområdet

Folketinget har som en del af finansloven indgået en aftale om fordeling af forskningsreserven. Aftalen betyder, at der i 2023 er blevet afsat 160 mio. mere til forskning inden for sundhedsområdet sammenlignet med året før. Beslutningen glæder politisk chef for forskning og innovation i Lægemiddelindustriforeningen, Anders Hoff. Han ser dog gerne, at det danske potentiale inden for sundhedsområdet understøttes endnu mere.

Flere job