Annonce

Her er regeringens udspil til en sundhedsreform

Under tre hovedoverskrifter præsenterede regeringen tirsdag sit udspil til en sundhedsreform, der skal skabe et paradigmeskift for forebyggelsesindsatsen, styrke kvaliteten i det nære sundhedsvæsen og give mere tid til den enkelte patient.

Lif om udspil: »Investering i ny teknologi betaler sig«

Udfordringerne med kroniske sygdomme er så komplekse, at de er svære at løse med regeringens udspil til en sundhedsreformen, skriver Ida Sofie Jensen, koncerndirektør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif), i en kommentar.

SSI sender over 130.000 vacciner til ukrainske flygtninge i Polen

Danmark har sendt 40.000 MMR-vacciner og 93.000 vacciner mod stivkrampe til ukrainske flygtninge i Polen. Det skriver SSI.

Den danske donation blev sendt afsted, efter at Danmark havde modtaget en anmodning fra Polen om en række specifikke vacciner. Anmodningen kom via EU’s civile beskyttelsesmekanisme Emergency Response Coordination Centre (ERCC).

SSI forventer, at kølebilen fra World Courier lastet med vaccinerne når frem til kølelageret i Polen i dag.

Kilde: Statens Serum Institut

Pfizer og Moderna uenige om behovet for et fjerde vaccinestik mod COVID-19

Pfizer og Moderna er uenige om, hvorvidt der er behov for et fjerde stik med vaccine mod COVID-19. Det skriver Medwatch.

Mediet refererer til en artikel bragt i Bloomberg News, der skriver, at Albert Bourla, der er adm. direktør i Pfizer, over for det amerikanske medie CBS har udtalt, at et fjerde stik er nødvendigt hurtigst muligt, da beskyttelsen fra et tredje stik er ved at aftage.

Hos konkurrenten Moderna er opfattelsen hos selskabets adm. direktør, Stephen Hoge, at en fjerde vaccination kun er nødvendigt hos ældre eller særligt udsatte.

Kilde: Medwatch

Annonce

AMR er et punkt i regeringens udspil til en sundhedsreform

Regeringen vil i løbet af året etablere to til tre nye internationale partnerskaber med ICARS, International Centre for Antimicrobial Resistance Solutions. Det skriver Sundhedsministeriet.

ICARS, der har hovedsæde i København, er forankret i Danmark, men arbejder mod  internationale løsninger på lokale udfordringer med antibiotikaresistens.

Udspillet til en sundhedsreform indeholder en række andre forslag inden for forebyggelse, kvalitet og sammenhæng i det danske sundhedsvæsen.

Kilde: Sundhedsministeriet

Regionsapoteker Lars Nielsen går på pension og stopper i Medicinrådet

Det næste Medicinsrådsmøde i marts vil være Lars Nielsens sidste som rådsmedlem, fordi han går på pension. Det skriver Medicinrådet i et referat.

Medicinrådet oplyser, at Lars Nielsen har indgået en konsulentaftale med sekretariatet, hvorfor hans virke i Medicinrådet ikke stopper helt.

Region Hovedstaden søger derfor også en ny regionsapoteker, som skal tage over, når Lars Nielsen har sidste arbejdsdag 1. maj.

Region Hovedstadens Apotek er Danmarks største sygehusapotek og er offentligt ejet af Region Hovedstaden. Det beskæftiger over 500 medarbejdere.

Kilde: Medicinrådet

Stadig markant forbrug af prednisolon i Danmark

Selvom der er kommet mange alternativer til behandling af astma på markedet, indløser omkring hver tyvende dansker med astma stadig årligt recepter på orale steroider som prednisolon.

Flere job