Annonce

Kronisk nældefeber kan være en bivirkning ved COVID-19-vaccine

En gennemgang fra Lægemiddelstyrelsen viser, at der er tilstrækkelig dokumentation for, at kronisk nældefeber kan være en bivirkning ved COVID-19-vaccinen Spikewax fra Moderna. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor har styrelsen rejst et sikkerhedssignal over for bivirkningskomitéen PRAC, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). EMA’s anden komité CHMP har sammen med PRAC siden erklæret sig enig i, at Spikevax-vaccinens produktinformation skal opdateres med kronisk nældefeber som mulig bivirkning.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Novo Nordisk udvider produktionen i Kina

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk annoncerede tirsdag, at selskabet vil investere yderligere i produktionen i den kinesiske by Tianjin med 4 mia. kinesiske yuan, som svarer til ca. 3,8 mia. kr. Det skriver FirstWord Pharma.

Udvidelsen af produktionen i Tianjin, som er Novo Nordisks ældste og største fabrik i Kina, forventes at være færdig i 2027. Efter planen vil kinesiske beslutningstagere i år beslutte om Novo Nordisk populære slankemiddel Wegovy skal godkendes i Kina.

Kilde: FirstWord Pharma

52 mio. kr. på vej til sundhed og forebyggelse

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har besluttet at udmønte 52 mio. kr. til projekter fra den årlige pulje for sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Dette års modtagere af puljemidlerne tæller bl.a. initiativer fra organisationerne Alkohol & Samfund, Headspace Danmark og Astma-Allergi Danmark.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Forskere har fjernet HIV fra celler med CRISPR

Forskere siger, at de med succes har fjernet HIV fra inficerede celler ved hjælp af den nobelprisvindende teknologi CRISPR. Det skriver det britiske medie BBC.

Et hold forskere fra The University of Amsterdam vil præsentere deres tidlige resultater på konferencen European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases. De understreger dog, at deres arbejde er et »proof of concept«, og at der ikke er udsigt til en endegyldig kur mod HIV i den nærmeste fremtid.

Kilde: BBC

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job