Annonce

Hjemmesider lukket efter salg kopimedicin

Der er falske udgaver af Novo Nordisks populære lægemidler Ozempic og Wegovy, som er baseret på GLP-1-analoger i omløb. Hundredvis af hjemmesider er blevet lukket efter at have solgt falske udgaver af vægttabsmedicin og diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Cybersikkerhedsfirmaet BrandShield oplyser, at selskabet siste år har lukket mere end 250 hjemmesider, som solgte falske udgaver af den populære medicin.

Kilde: Reuters

FDA godkender intelligent sensor til astmainhalator

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt en intelligent sensor, som skal bruges sammen med en inhalator til f.eks. astma. 

Det er det australske selskab Adherium, som står bag produktet ved navn Hailie Smartinhaler. Det fungerer ved hjælp af bluetooth-sensorer, som bliver sat på patientens inhalator. Den indsamler data om medicinbrug, som bl.a. bliver sendt til patienten via en app.

Kilde: FirstWord Pharma

Dommer sætter patentstrid om covid 19-vacciner på pause

Det amerikanske selskab Moderna mener, at Pfizer og Biontech har krænket nogle af selskabets patenter til covid-19-vacciner og har derfor anlagt en retssag. Nu har en føderal dommer afgjort, at retssagen skal sættes på pause.

Det skriver Fierce Pharma. Pausen skal give det amerikanske nævn the Patent Trial and Appeal Board tid til at vurdere, hvorvidt to ud af tre relevante patenter er blevet krænket. Det er ikke den eneste retssag, som har kørt mellem de tre virksomheder.

Kilde: Fierce Pharma

Statsrevisorerne kritiserer kræftventetider

Statsrevisorerne er i en ny beretning kommet med den næsthårdeste kritik af landets fem regioner og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Kritikken går på, at reglerne for de maksimale ventetider for kræftpatienter ikke er blevet overholdt.

Det skriver Dagens Medicin. Derudover kritiserer Statsrevisorerne bl.a., at der ikke er enighed om, »hvad et tilbud om behandling et andet sted skal indeholde, for at patientrettighederne er overholdt«.

Kilde: Dagens Medicin

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job