Flere og flere danskere med type 2-diabetes holder fast i behandlingen

Forskere har gennemgået frafaldet fra behandling med GLP1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere blandt danskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen viser, at inden for fem år falder omkring 50 pct. fra behandlingen, men at der siden 2015 er sket et stort fald i de frafaldne.

Annonce

BioNTech indgår kræftsamarbejde med kinesiske DualityBio

Tyske BioNTech har indgået et samarbejde med kinesiske DualityBio om udvikling af to antistoffer til behandling af kræft. Det skriver Reuters.

DualityBio modtager indledningsvist 170 mio. dollar, hvilket kan stige til 1,5 mia. dollar plus eventuelle royalties, hvis forskellige milepæle bliver opnået.

De to virksomheder vil udvikle lægemiddelkandidaterne DM-1303 og DB-1311 som en kombinationsterapi til behandling af solide tumorer.

Kommer der et lægemiddel ud af samarbejdet, vil DualityBio have rettighederne til det kinesiske marked, Hongkong og Macau, mens BioNTech vil sælge til resten af verden.

Kilde: Reuters

EU vil ændre regler vedrørende lægemidler

 EU har planer om at lave nye regler for det over 100 mia. euro store marked for lægemidler i Europa. Det skriver Reuters.

Ændringerne har som formål at øge tilgangen til billige lægemidler og genoplive investeringer i markedet.

Tiltagene fra EU kommer på et tidspunkt, hvor mange sundhedsvæsner er presset på økonomien efter nogle hårde år med COVID-19.

Dertil kommer, at mange lande har oplevet mangel på smertestillende medicin og antibiotika hen over vinteren.

Problemerne skyldes blandt andet faldende produktion af lægemidler i Europa, problemer med forsyningskæder og manglende modstandsdygtighed over for en global sundhedskrise.

Kilde: Reuters

Novo Nordisk finansierede vægttabsprogram i England

Novo Nordisk har fået ørerne i maskinen i England, hvor det er kommet frem, at den danske lægemiddelgigant har betalt 21,7 mio. pund til britiske sundhedsorganisationer og fagfolk, der arbejder med fedmebehandling. Det skriver Medwatch.

Problemets kerne er, at Novo Nordisk i sagen er blevet beskyldt for at betale penge til dem, som senere har anbefalet behandling af svær overvægt med Novo Nordisk eget produkt Wegovy.

Novo Nordisk mener dog, at sagen er blevet fremstillet uretfærdigt, og at det er almen praksis i branchen, at lægemiddelvirksomheder arbejder tæt sammen med sundhedsorganisationer og fagfolk.

De sundhedsorganisationer, der har arbejdet sammen med Novo Nordisk, har fortalt, at finansieringen ikke har påvirket deres beslutning vedrørende det danskproducerede vægttabsmiddel.

Kilde: Medwatch

FDA godkender kombinationsbehandling mod blærekræft

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt en kombination af Padcev og Keytruda til behandling af blærekræft. Det skriver FiercePharma.

Godkendelse af kombinationsbehandlingen sker i indikationen førstelinje til patienter med blærekræft og lokal fremskreden eller metastaserende blærekræft til patienter, der ikke kan behandles med cisplatin-baseret kemoterapi.

I USA kan mellem 8.000 og 9.000 personer med blærekræft ikke behandles med cisplatin.

 

Kilde: FiercePharma

Annonce

Flere job