Flere markante højdepunkter på årets EULAR 

Den årlige kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) er slut, og vi ser tilbage på nogle af højdepunkterne fra kongressen, der i år blev afholdt i København.

Annonce

Femårigt studie bekræfter nivolumabs effekt på lungekræft 

Opfølgningsdata fra Bristol Myers Squibbs femårige studie af nivolumab markedsført som Opdivo sammen med ipilimumab markedsført som Yervoy i første linje mod lungekræft viser, at overlevelsesraten var 24 procent. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Til sammenligning var overlevelsesraten efter 5 år 14 procent for de patienter, der i begge settings havde udviklet metastaser, som alene blev behandlet med kemoterapi.

5-årsoverlevelsesraten for patienter uden behandling med lungekræft er i gennemsnit seks procent.

Kilde: Bristol Myers Squibb

Genmabs ADC mod livmoderhalskræft viser længerevarende effekt

Danske Genmabs og Seagens kombinerede fase 1- og fase 2-forsøg, hvor ADC’en tisotumab vedotin markedsført som Tivdak er blevet afprøvet hos patienter med livmoderhalskræft, viser, at præparatet i kombination med MSD’s pembrolizumab har en objektiv responsrate (ORR) på 41 procent. Det skriver Genmab i en pressemeddelelse.

Den objektive responsrate bruges til at måle en given behandlings effekt på selve tumoren ved at se på tumorens størrelse inden og efter en behandling.

Responsraten blev typisk set efter 19 måneders behandling, hvilket ifølge firmaet indikerer, at behandlingen har langvarig effekt.

Kilde: Genmab

Annonce

Zealand Pharma går i fase 2 med dapiglutid efter gode resultater

Danske Zealand Pharma vil tilslutte sig et forskerinitieret fase 2-forsøg, hvor firmaets fedmemiddel dapiglutid afprøves hos patienter med svær overvægt. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Dapiglutid, der er en kombineret GLP-1- og GLP-2-receptor agonist, reducerede patienternes vægt med op mod 4,3 procent efter 4 ugers behandling i firmaets fase 1-forsøg.

Zealand Pharma forventer, at fase 2-forsøget indledes næste år.

Kilde: Zealand Pharma

Danmark vil købe COVID-19-vacciner for 2,8 mia. kr. i år

Danmark har lagt beslag på 22 millioner doser af COVID-19-vacciner i år. Det skriver Medwatch.

Ifølge mediet kommer oplysningen fra SSI. Et aktstykke fra Sundhedsministeriet viser, at de forventede udgifter til vaccinerne når 2,8 milliarder kr.

Til sammenligning brugte Danmark ifølge SSI omkring 2,4 milliarder kroner på COVID-19-vacciner i 2021.

Kilde: Medwatch

Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg

De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.