Annonce

CMHP anbefaler Wegovy til unge ned til 12 år

Det europæiske lægemiddelagentur EMAs komite for medicin til brug i mennesker (CHMP) anbefaler en godkendelse af Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy til børn og unge helt ned til 12 år. Det skriver Reuters.

Ifølge CHMP imødekommer Wegovy et stort medicinsk behov hos unge, der lever med svær overvægt og behov for yderligere behandlingsmuligheder.

Wegovy er allerede godkendt i EU til behandling af voksne med svær overvægt. 

Lægemidlet er baseret på Novo Nordisks GLP-1-receptoragonist semaglutid, som oprindeligt blev udviklet til behandling af type 2-diabetes.

Kilde: Reuters

Nye aftaler sikrer loft over medicinpriserne

For at skabe forudsigelighed om medicinpriserne og begrænse væksten i medicinudgifterne har Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen aftalt prislofter for sygehusmedicin og apoteksmedicin. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen om sygehusmedicin løber frem til 31. december 2024 og betyder, at prisloftet på sygehusmedicin reduceres med 2,2 pct. 1. februar 2024, mens det nuværende loft over priserne på tilskudsberettiget apoteksmedicin fastfryses frem til 30. september 2025.

Aftalen sikrer også, at listeprisen på sygehusmedicin ikke kan overstige den gennemsnitlige pris i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Holland, Belgien, Tyskland, Irland og Østrig.

Kilde: Indenrigs og Sundhedsministeriet

Novo Nordisk vil bygge stor fabrik ved Køge

Novo Nordisk-selskabet Pharmatech har købt en stor grund på 47.000 kvadratmeter ved Køge med det formål at bygge et produktionsanlæg til at øge produktionen af den danske lægemiddelgigants lægemidler. Det skriver Euroinvestor.

Pharmatech producerer blandt andet ingredienser til insulinproduktionen.

Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, der er topchef i Pharmatech, fortæller:

»I det sidste halve år har vi ledt efter et passende sted til vores nye produktionsanlæg. Køge Nord er et oplagt valg, fordi det ligger tæt på vores eksisterende hovedkvarter og på grund af den gode infrastruktur omkring Køge.«

Kilde: Euroinvestor

EMA anbefaler ny type booster-vaccine mod COVID-19

Komiteen for lægemidler til brug i mennesker (CHMP) under det europæiske lægemiddelagentur EMA anbefaler COVID-19-vaccinen Bimervax som booster-vaccine til beskyttelse mod COVID-19. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Anbefalingen gælder for personer over 16 år, der allerede er vaccineret med en mRNA-vaccine mod COVID-19.

Bimervax, som er udviklet af HIPRA Human Health S.L.U, indeholder et laboratorieskabt protein, der er en del af det spikeprotein, som coronavirus har på overfladen.

Kliniske forsøg har vist, at proteinet både sikkert og tilstrækkeligt kan skabe et immunrespons.

Kilde: EMA

Annonce

Hvorfor skal vi være sunde?

I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.

Flere job