Internationalt engagement gavner danske patienter

Der er store forskelle mellem sundhedssystemerne i verden og på de strukturelle vilkår på tværs af landegrænser. Men heldigvis kan inspiration, erfaringsudveksling og vilje til samarbejde uhindret passere grænserne, skriver direktør for lægemiddelstyrelsen.

EU-Kommissionen vil sikre hurtigere adgang til medicin

Et indre marked for lægemidler og hurtigere adgang til medicin på tværs af EU’s landegrænser. Det er nogle af punkterne i EU-Kommissionens længe ventede udspil til en revision af EU’s lægemiddellovgivning.

Annonce

56 anbefalinger om brug af lægemidler til COVID-19

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 56 nationale kliniske anbefalinger til brug af lægemidler til at behandle og forebygge COVID-19. Det skriver Sundhedsstyrelsen. De 56 anbefalinger skal blandt andet støtte de kliniske selskabers arbejde med at lave behandlingsvejledninger. 

»Sammen med landets kliniske eksperter, patientrepræsentanter og de organisationer, der har ansvaret for driften, har vi udarbejdet nationale kliniske anbefalinger for alle de højest prioriterede kliniske problemstillinger inden for området,« siger Simon Tarp fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Bristol Meyers’ CEO Giovanni Cafori stopper

Den amerikanske virksomhed Bristol Meyers Squib (BMS) annoncerede i en overraskende melding onsdag, at virksomhedens administrerende direktør, Giovanni Cafori, stopper efter otte år. Det skriver Fierce Pharma.

Det bliver Chris Boerner, der er kommerciel chef, som overtager posten efter Cafori. 58-årige Cafori stopper som CEO 1. november i år. Han fortsætter med at lede BMS’ bestyrelsen som bestyrelsesformand i en overgangsperiode.

Kilde: Fierce Pharma

FDA godkender Seres’ lægemiddel mod tilbagevendende C. difficile

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, godkender Seres Therapeutics’ lægemiddel Vowst. Det skriver FirstWord Pharma. Lægemidlet forebygger tilbagevendende clostridioides difficile-infektion (CDI) hos personer på mindst 18 år, der tager antibiotika mod tilbagevendende CDI.

Vowst er et fækalt mikrobiota-produkt, og det er ifølge virksomheden det første fækale mikrobiota-lægemiddel, der skal tages oralt.

Kilde: FirstWord Pharma

Sanofi overstiger forventningerne i første kvartal

Den franske medicinalvirksomhed Sanofi’s profit stiger i det første kvartal af 2023 og overstiger analytikernes estimater.Det skriver Bloomberg.

Det sker, efter at virksomheden har øget sin markedsandel med sit lægemiddel Dupixent. Dupixent, der kan bruges både mod astma og svær eksem, er allerede en af Sanofis bestsellere og forventes at nå en omsætning på ti mia. euro i år.

Kilde: Bloomberg

Annonce

Flere job