Ét afslag og to opdateringer fra Medicinrådet

Medicinrådet har på deres 62. rådsmøde afvist at anbefale pemigatinib til personer med leverkræft. Rådet har til gengæld opdateret lægemiddelrekommandationerne for behandling med specifikke lægemidler til personer med kronisk migræne.

Annonce

Joe Biden vil ophæve vaccinepatenter

Den amerikanske præsident Joe Biden vil ophæve vaccinepatenter på vacciner mod COVID-19, så flere lande kan producere vaccinerne selv. Det skriver Medwatch.

Udmeldingen kommer som effekt af opdagelsen af den nye coronavariant Omikron.

Flere sundhedseksperter har kritiseret USA for ikke at have gjort nok for at sikre, at verdens fattigste har fået første stik med en coronavaccine.

Kilde: Medwatch

Mindre god effekt af COVID-19-pille end først antaget

Nye data for behandling med Mercks COVID-19-pille Legaviro (molnupiravir) viser, at pillen ikke er lige så effektiv som først antaget. Det skriver First Word Pharma.

Data kommer fra fase 3-studiet MOVE OUT, der tidligere har vist, at pillen reducerer risikoen for død eller hospitalsindlæggelse med 48 pct.

Nye udtræk af data fra studiet viser dog, at risikoreduktionen ikke er mere end 30 pct.

I studiet blev 9,7 pct. af patienter i placebogruppen indlagt eller døde inden for 29 dage af konstateret smitte med COVID-19 mod 6,8 pct. i behandlingsgruppen.

Kilde: First Word Pharma

COVID-19-vacciner er sikre for gravide

Nye data fra Storbritannien viser, at COVID-19-vaccinerne er sikre for gravide at få. Det skriver PharmaTimes.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 3,35 ud af 1.000 vaccinerede gravide kvinder i Storbritannien har født et dødfødt barn i perioden fra februar til september i år. Tallet for de ikke-vaccinerede er 3,6 ud af 1.000.

Ydermere viser studiet, at ud af 235 gravide kvinder, som i perioden blev indlagt på intensivafdeling på grund af smitte med COVID-19, havde ingen modtaget begge vaccinestik.

Komplikationer relateret til graviditeterne var desuden meget mere normale blandt ikke-vaccinerede sammenlignet med vaccinerede.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

Piger på HPV-klinikker har ofte haft infektioner lige før eller lige efter vaccinering

Især behandlingskrævende infektioner lige inden eller lige efter HPV-vaccination har sendt piger og kvinder i retning af HPV-klinikkerne. Forsker siger, at det giver stof til eftertanke i forhold til det danske vaccinationsprogram, hvor vi skal passe på ikke at forveksle forskellige mulige årsager til symptomer på bivirkninger efter vaccinering.

Flere job