Er – eller kan Danmark blive – en førende life science-nation?

Hvis mønstret med at størstedelen af life science-funding i Danmark går til tidlige stadier, skal der etableres alternative finansieringsmuligheder for de mere modne virksomheder, som efterspørger langsigtede investeringer for at kunne opskalere og realisere deres potentiale i Danmark, skriver Jonas Hink, Life Science Konsulent og strategisk rådgiver.

Annonce

Studie: Genomsekventering kan give store fordele i kræftbehandling

Der ser ud til at være store fordele ved at udvide genomsekventering hos kræftpatienter, viser et nyt studie, som er publiceret i Nature Medicine. Det skriver mediet Financial Times.

Studiet, som er udført i England, viste bl.a., at en helgenomsekventering kan bruges til at afgøre, hvilke lægemidler en patient vil have mest gavn af.

Kilde: Financial Times

Oxford begynder forsøg med vaccine mod nipahvirus

Forskere fra University of Oxford, England, har sat et forsøg i gang med 51 deltagere, som vil blive vaccineret mod nipahvirus. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der findes i øjeblikket ingen vaccine mod virusset, som bl.a. forårsager hævelser i hjernen. Forskerne vil undersøge vaccinens effekt hos personer i aldersgruppen 18 til 55 år. De første deltagere har modtaget vaccinen i januar.

Kilde: Reuters

Regeringen vil gøre patientklagesystemet mere ‘overskueligt’

Det skal være mere ‘overskueligt’ for patienter at klage over et behandlingsforløb. Derfor vil regeringen ændre patientklagesystemet. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal også sikre, at ‘sundhedspersoner ikke vilkårligt involveres i disciplinærnævnssager’. Det er en række anbefalinger fra en arbejdsgruppe, som kommer til at ligge til grund for ændringerne.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Lægemiddelstyrelsen ændrer i gebyrstruktur til forsøg

Der kommer en ny gebyrstruktur for kliniske forsøg med lægemidler i 2024. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Fremover vil styrelsen opkræve årsgebyr to gange om året.

Gebyret vil derfor ikke længere blive opkrævet med den årlige sikkerhedsrapport, skriver styrelsen. Derudover er der bl.a. blevet genindført for alle ikke-kommercielle forsøg og kommercielle forsøg i fase 1.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Danmark er godt rustet til avancerede terapier, men vigtige spørgsmål kræver afklaring

Inden for de seneste år er der i Danmark blevet godkendt flere behandlinger under paraplybetegnelsen ATMP, avancerede terapier. Endnu flere er på vej, og selvom der lige nu er både kliniske og økonomiske udfordringer, rummer behandlingerne også mange muligheder, lyder det fra Jannick Brennum, centerdirektør på Rigshospitalet, og Jacob Giehm Mikkelsen, professor i genterapi.

Flere job