EMA bløder op i forhold til JAK-hæmmere

Reumatolog og forskningschef Lars Erik Kristensen er lettet over EMA’s nye anbefaling for brugen af JAK-hæmmere, da den giver rum til, at klinikerne kan træffe egne beslutninger samtidig med, at den tager højde for de velkendte bivirkninger.

Annonce

Ferrings mikrobiom godkendt

FDA har godkendt Ferrings Rebyota til forebyggelse af recidiv Clostridioides difficile-infektion (CDI) hos voksne.

Det skriver Ferring.

Rebyota er nyt førsteklasses såkaldt mikrobiota-baseret levende bioterapeutikum.

CDI er en alvorlig og potentielt dødelig bakteriel infektion, der forårsager svær diarré, feber, mavesmerter, appetitløshed, kvalme og colitis.

Kilde: Ferring

Annonce

CFO Søren Jelert i ALK stopper

ALK’s CFO, Søren Jelert, stopper efter eget ønske for at forfølge en karriere i en anden branche.

Det skriver ALK.

Søren Jelert forventes at forlade ALK den 31. maj 2023, og firmaets jagt efter en ny CFO er derfor indledt.

»Vi vil gerne takke Søren for hans afgørende rolle i ALK’s transformation gennem de seneste fem år. Vi ønsker ham held og lykke i hans fremtidige karriere,« siger Anders Hedegaard, der er bestyrelsesformand i ALK.

Kilde: ALK

Epilepsi og depression er tæt forbundne

Forskere på Aarhus Universitet og Københavns Universitet finder i et registerstudie, at risikoen for depression er højst få år før og efter en epilepsidiagnose og omvendt.

Det skriver Aarhus Universitet.

Risikoen for at udvikle depression viste sig at være næsten dobbelt så høj hos personer med epilepsi sammenlignet med kontrolgruppen af personer uden depression.

Kilde: Aarhus Universitet

Hårdt prøvede brystkræftpatienters sidste håb afvist

Medicinrådet sagde på rådsmødet i sidste uge nej til Gileads ADC Trodelvy. Prisen er for høj, vurderer rådet. Klinikere, patientforeninger og Kræftens Bekæmpelse finder afvisningen dybt problematisk, men døren til ibrugtagning står endnu på klem, og Gilead er stålsat på at få deres produkt på det danske marked.

Flere job