Eli Lillys danske afdeling får ny adm. direktør

Det amerikanske firma har sat Lone Rosenørn Jakobsen, der har en lang fortid i koncernens nordeuropæiske afdelinger, i front for det danske datterselskab. Økonomisk har det danske selskab været udfordret på omsætningen de senere år, men er dog blevet stabiliseret.

Annonce

Eli Lillys antistof-behandling mod tyktarmsbetændelse viser effekt

Størstedelen af forsøgspersonerne i Eli Lillys fase 3-forsøg oplever effekt af det IgG4-monoklonale antistof Mirikizumab mod tyktarmsbetændelse. Det skriver Eli Lilly.

Det amerikanske firma undersøger stoffet i fase 3-forsøget LUCENT-1, der er et randomiseret, dobbeltblindet, placebokontrolleret studie med over 1.100 forsøgspersoner.

Resultaterne, der blev fremlagt på en kongres i sidste uge, viser, at knap to tredjedele af forsøgspersonerne (63,5 pct.) reagerede positivt på behandlingen med et klinisk respons.

Kilde: Eli Lilly

MSD’s COVID-19-pille bliver nedprioriteret af FDA

FDA har revideret sin nødautorisation for MSD’s COVID-19-pille – molnupiravir – så behandlingen skal gives som sidste alternativ. Det skriver Endpoints.

Dermed ender MSD’s behandling bag i køen og efter konkurrenten Pfizers Paxloid.

Mediet skriver, at FDA lagde til grund for beslutningen, at GSK’s sotrovimab og Gileads remdesivir bør bruges før molnupiravir i behandling mod COVID-19-symptomer.

Kilde: Endpoints

EU afviser at frigive patenter til afrikansk produktion af COVID-19-vacciner

Det blev et nej fra EU til at frigive patenter på COVID-19-vacciner, så landene i Afrika frit kan producere egne vacciner. Det skriver Medwatch.

Beslutningen fra europæisk side blev truffet på det to dage lange topmøde mellem EU og Den Afrikanske Union, som sluttede fredag i Bruxelles.

Mere end 40 ledere fra afrikanske lande deltog i topmødet, og en af de vigtigste prioriteter for flere af dem var at få frigivet vaccinepatenterne.

Kilde: Medwatch

Janssen og MSD’s kombinationsbehandling mod tyktarmsbetændelse viser effekt

Janssens monoklonale antistofbehandling mod tyktarmsbetændelse Tremfya viste bedre resultater i kombination med MSD’s Simponi. Det skriver Janssen.

Det amerikanske firma havde i fase 2 af sine VEGA-studier afprøvet kombinationsbehandlingen og kunne vise højere effekt med kombinationen end med præparaterne hver for sig.

Resultaterne viste blandt andet, at 83 procent af forsøgspersonerne opnåede en klinisk respons af kombinationsbehandlingen.

Kilde: Janssen

Annonce

Flere job