Annonce

GSK øger globalt salg markant til 300 mia. kr. i 2021

Det britiske firma GlaxoSmithKline vækstede med fem procent i det forgangne år med en global omsætning på over 300 milliarder kr. Det skriver GSK.

Væksten er ifølge firmaet båret frem af henholdsvis lægemiddel-, vaccine- og consumer healthcare-forretningen, hvor lægemiddelbenet udgør den største indtægtskilde med en indtjening på mere end 156 milliarder kr.

Lægemiddeldelen, der dækker områder som luftveje, immuno inflammation, kræft og HIV, vækstede med ti procent, og på den baggrund forventer GSK også en vækst i indeværende år på 5-7 procent.

Kilde: GSK

Lundbecks seneste skud på stammen skuffede også

Danske Lundbeck skuffer i 4. kvartal og for året, hvor omsætningen på 16,3 milliarder kr. falder med 8 procent sammenlignet med 2020. Det skriver Lundbeck.

På trods af det lykkedes det Lundbeck at skabe vækst for kerneprodukterne Abilify Maintena, Brintellix/Trintellix og Rexulti/Rxulti, som er i vækst med henholdsvis 7, 14 og 9 procent.

Ifølge analytikerne ligger væksten dog lavere end ventet, særligt hvad angår salget af Lundbecks nyeste lægemiddel, Vyepti, der med et salg på 492 millioner kr. var langt fra analytikernes prognoser.

Kilde: Lundbeck

Pfizer og BioNTech ansøger også om COVID-19-vaccination af 12-15-årige

EMA gransker nu Pfizer og BioNTechs ansøgning om et boosterstik mod COVID-19 til unge i alderen 12-15 år. Firmaernes ansøgning for de 16-17-årige er stadig undervejs. Det skriver EMA.

EMA gør brug af en accelereret proces for at fremskynde en beslutning om, hvorvidt lægemidlet skal godkendes til aldersgrupperne.

I Danmark har det ad flere omgange været diskuteret, om børn og unge skulle vaccines. Senest er der blevet argumenteret for, at omikron-variantens evne til at undvige vaccinernes effekt gør vaccinerne overflødige i aldersgruppen.

Kilde: EMA

Regionernes udgifter til medicin steg med knap 1,5 pct. i 2021

I 2021 indkøbte regionerne lægemidler til sygehusene via Amgros for mere end 9,3 milliarder kr. Det skriver Amgros.

Udgiften til lægemidler er dermed steget med cirka 130 millioner kroner, svarende til 1,4 pct. i forhold til 2020.

I samme periode er mængden af de lægemidler, som regionerne har indkøbt, steget med næsten 4 pct. Det betyder, at den gennemsnitlige indkøbspris er faldet.

Den samlede besparelsesprocent, regionerne har opnået i forhold til de officielle listepriser, er samtidig steget fra 40 pct. til 43 pct.

Kilde: Amgros

Annonce

Flere job