Annonce

Topchef for Novo Nordisk Fonden går i rette med Bernie Sanders

Den amerikanske politiker Bernie Sanders har langet ud efter priserne på Novo Nordisks medicin i USA. Han mener, at priserne på de to populære lægemidler Wegovy og Ozempic er alt for høje.

Nu går Mads Krogsgaard, topchef i Novo Nordisk Fonden, i rette med Bernie Sanders. Det skriver tv2.dk. Han siger bl.a., at priserne er ‘faktuelt forkerte’ og mener ikke, at Bernie Sanders har sat sig godt nok ind i sagen.

Kilde: Tv2

Forskere finder nye kræftgener hos kvinder med afrikanske rødder

Forskere har identificeret 12 nye kræftgener hos kvinder, som er af afrikansk herkomst.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Hidtil har de fleste studier undersøgt kræftgener hos kvinder med europæiske rødder.

Forskerne har undersøgt data fra mere end 40.000 kvinder, som har afrikanske rødder, fra Barbados, Afrika og USA. Resultaterne er publiceret i Nature Genetics.

Kilde: Reuters

Tyske Bayer afskediger 1.500 medarbejdere

Den tyske medicinalvirksomhed Bayer har afskediget omkring 1.500 medarbejdere. Heraf arbejdede to ud af tre i en ledelsesrolle. Det skriver mediet FirstWord Pharma. 

Bayer annoncerede antallet af fyrede i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets første kvartalsregnskab. Bayer forventer, at afskedigelserne i år kommer til at resultere i årlige omkostningsbesparelser på 500 mio. euro svarende til cirka 3,7 mia. kr.

Kilde: FirstWord Pharma

11 nye stoffer føjet til listen over euforiserende stoffer

I maj er der blevet tilføjet 11 nye stoffer til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en nyhed.

Stofferne, som er blevet optaget på listen B, må fremover kun bruges i ‘medicinsk eller videnskabelige øjemed’, skriver styrelsen. Stofferne Metonitazepyn og Butonitazen, som er såkaldte syntetiske opioider, er f.eks. kommet på listen.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job