Dansk biotekdarling på afgrundens rand: Drømmen lever stadig

Historien om Orphazyme er historien om biotek på godt og ondt. Orphazyme blev i 2009 stiftet som et spirende firma med en lovende, men endnu ikke afprøvet teknologi og lægemiddelkandidat. I dag står virksomheden over for et opkøb som formentlig sidste udvej for at få arimoclomol mod den sjældne og arvelige sygdom Niemann-Picks sygdom type C ud til patienterne.

Annonce

Løber tør for Novorapid

Novo Nordisk, Orifarm, 2care4 og Paranova har forsyningsvanskeligheder med den hurtigtvirkende insulin Novorapid. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en række meddelelser.

Problemerne med forsyning har stået på siden februar for Paranovas vedkommende, og bagkanten kendes ikke. 

Novo Nordisk angiver, at problemerne skyldes forsinkelser hos fremstilleren, og at forsyningen vender tilbage til fuld styrke i slutningen af maj.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Heunicke splitter sundhedsforhandlinger op

Regeringens forslag om en 18-årsgrænse for alkohol og et generationsforbud mod tobaksprodukter bliver alligevel ikke en del af en bred aftale om en sundhedsreform. Det skriver Altinget.

Ifølge mediet skal de to tiltag forhandles særskilt.

»Jeg har stadig en usvækket ambition om et bredt politisk forlig om vores sundhedsvæsen. Derfor har jeg tilbudt partierne, at vi kører forhandlingerne i to spor, hvor vores forslag om forebyggelse af alkohol og tobaks- og nikotinprodukter kører videre i et separat spor, mens den brede sundhedsreform kører i sit eget spor,« skriver Magnus Heunicke i en mail til Altinget.

Kilde: Altinget

Annonce

AZ køber sig adgang til konkurrents antistoffer mod COVID-19

AstraZeneca indgår licensaftale med RQ Biotechnology om monoklonale antistoffer mod COVID-19.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

AstraZeneca, der selv har antistoffet Evusheld som godkendt behandling mod COVID-19 i porteføljen, har nu givet håndslag på at få adgang til flere andre antistoffer, som dog endnu befinder sig i et tidlig udviklingsstadie.

Dermed får firmaet lov til at udvikle, fremstille og markedsføre de omfattede monoklonale antistoffer.

Kilde: AstraZeneca

Dupilumab, Alpelisib, Azacitidine på dagsordenen i Medicinrådet

Når Medicinrådet i morgen stimler sammen skal de tage stilling til, om Sanofis Dupixent alligevel skal bruges som behandling mod kronisk rhinosinuitis med næsepolypper. Det skriver Medicinrådet i sin dagsorden for mødet.

Desuden tager rådet stilling til, om Novartis’ Alpelisib skal bruges som behandling mod ER-/HER2+ brystkræft, PIK3CA mutation samt Sandoz’ Azacitidine mod Akut myeloid leukæmi.

Desuden kommer der et oplæg om en ændring af modellen for betingede anbefalinger.

Kilde: Medicinrådet

Flere job