Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA

Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.

Annonce

Canada godkender ny behandling til personer med ALS

De canadiske sundhedsmyndigheder (Health Canada) har godkendt brugen af lægemidlet AMX0035 til behandling af personer med amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Det skriver Reuters.

Godkendelsen af AMX0035, som i Canada vil blive solgt under navnet Albrioza, sker på baggrund af et tidligt klinisk studie med 137 patienter med ALS.

Dette studie viste, at behandlingen var i stand til at forlænge sygdomsprogressionen.

Også i USA er AMX0035 op til vurdering. Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA forventer at komme med en afgørelse inden 29. september.

Kilde: Reuters

NICE anbefaler Vazkepa til at sænke hjerte-kar-risikoen

Den engelske sundhedsmyndighed NICE har valgt at anbefale brugen af Vazkepa til at reducere hjerte-kar-risikoen hos voksne med forhøjet hjerte-kar-risiko i behandling med statiner, og som også har forhøjede niveauer af triglycerid i blodet og etableret hjertekarsygdom. Det skriver PharmaTimes.

Anbefalingen af Vazkepa er den første for denne lægemiddelklasse til reduktion af hjerte-kar-risiko og vil ifølge NICE kunne gavne over én mio. englændere med forhøjet hjerte-kar-risiko.

Anbefalingen sker på baggrund af et klinisk studie med flere end 8.000 personer. I studiet viste Vazkepa sig i stand til at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde med 25 pct.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

FDA-panel bakker enstemmigt op om COVID-19-vaccine til børn

Et ekspertpanel under den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har enstemmigt besluttet at støtte op om brugen af Modernas COVID-19-vaccine til børn i alderen 6 til 17 år. Det skriver Medscape.

Godkendelsen er foreløbigt en nødgodkendelse (EUA), som gør det muligt at benytte vaccinen til denne aldersgruppe i den nuværende situation.

Modernas vaccine er fuldt ud godkendt til vaccinering af voksne over 18 år.

Kilde: Medscape

Pharma Nord trak egen licens efter graverende fejl

Lægemiddelstyrelsens GCP-inspektører fandt så mange problematiske forhold på deres inspektion af Pharma Nords studie af naturlægemidlet Q10, at inspektørerne så sig nødsaget til at alarmere tidskriftet, der havde viderebragt studiets resultater. Inspektionen var dyre lærepenge for det danske firma, der i dag har omskrevet deres manual for kliniske forsøg.