Annonce

Sanofis IL-6-hæmmer i høring

SST har sendt sin anbefaling af Sanofis Kevzara (sarilumab) som behandling mod COVID-19 i høring.

Det skriver SST.

SST anbefaler, at sundhedsvæsenet bruger sarilumab til kritisk syge voksne patienter med COVID-19 med behov for ilt.

Ifølge SST bør behandlingen påbegyndes tidligst muligt og i kombination med systemisk glukokortikoid.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

BMS søger om indikationsudvidelse

FDA har accepteret BMS’ ansøgning om indikationsudvidelse for Camzyos (mavacamten), så behandlingen også kan gives for at reducere behovet for septal reduktionsterapi (SRT).

Det skriver BMS.

Septal reduktionsterapi kræver ofte enten en åben hjertekirurgisk procedure eller septal ablation procedure, og derfor kan en godkendelse betyde, at nogle patienter undgår dette.

Ifølge BMS vil indikationsudvidelsen styrke profilen af Camzyos, da behandlingen i dag er godkendt af FDA som behandling af obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati (HCM).

Kilde: BMS

Novartis’ pille virker bedre end konkurrenternes

Novartis’ tablet iptacopan var i firmaets fase 3-forsøg APPLY-PNH mere effektiv end anti-C5-terapierne eculizumab og ravulizumab mod den sjældne blodsygdom PNH.

Det skriver Novartis.

PNH står for paroksystisk nokturn hæmoglobinuri. Sygdommen fører for mange patienter til blodpropper som følge af deres mangel på glykosylfosfatidylinositol-ankret på myeloide cellers overflade.

Novartis’ behandling resulterede i signifikante stigninger i hæmoglobinniveauet sammenlignet med anti-C5-terapierne. Behandlingen er endnu ikke godkendt.

Kilde: Novartis

Døren lukker i for danskernes adgang til ny, innovativ medicin

Det glansbillede af den danske life science-industri, som politikerne lægger frem, stemmer ikke overens med virkeligheden. Et af de helt store problemer er, at vi i Danmark siger mere nej end ja til at tage ny og innovativ medicin i brug, skriver Julie Brooker, adm. direktør i Janssen.

Flere job