Annonce

Finansdirektør i Orphazyme overtager direktørpost en måned før tid

Anders Vadsholt overtager styringen som adm. direktør i Orphazyme en måned før tid. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Vadsholt, der inden forfremmelsen var CFO, var allerede kørt i stilling til at overtage posten efter, at det blev annonceret, at den daværende CEO Christophe Bourdon skulle skifte til LEO Pharma.

Men nu overtager han altså en måned før tid. Om det hænger sammen med firmaets europæiske nederlag med lægemiddelkandidaten arimoclomol, som CHMP afviste, oplyses ikke.

Kilde: Orphazyme

GSK’s fase 3-forsøg med gravide bliver stoppet efter pause

GSK stopper nu definitiv rekruttering og vaccination af forsøgspersoner i deres RSV-studier af gravide. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Firmaet oplyser endvidere, at man allerede er gået i gang med at undersøge sikkerhedsdata efter, at det blev besluttet at stoppe de ellers meget fremskredne forsøg.

GSK fortsætter dog sine fase 3-forsøg blandt ældre over 60 år med forventet data readout allerede i indeværende halvår.

Kilde: GSK

Annonce

BMS vil køre Opdivo i stilling som adjuverende behandling mod lungekræft

FDA accepterer priority review for Bristol Myers Squibbs (BMS) PD-L1-hæmmer Opdivo som neoadjuverende behandling mod ikke-småcellet lungekræft. Det skriver BMS i en pressemeddelelse.

Behandlingen skal gives i kombination med kemoterapi hos patienter, hvor det vurderes, at tumorer kan fjernes efter behandlingen.

Firmaets ansøgning blev indsendt på baggrund af data fra et af dets CheckMate-studier. Konkret viste et af fase 3-studierne en forbedret event-free overlevelse.

Kilde: BMS

Lægemiddelstyrelsen forlænger lægemiddelberedskabet delvist frem til sommer

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forlænger delvist lægemiddelberedskabet indtil sommeren 2022. Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Det gør han på baggrund af Lægemiddelstyrelsens indstilling som følge af COVID-19-pandemiens afledte effekter.

Beredskabet giver Lægemiddelstyrelsen udvidede beføjelser til blandt andet at få adgang til industriens lagerbeholdninger over midler, som styrelsen vurderer som værende kritiske.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Danske forskere laver antistoffer ud af RNA

De danskudviklede antistoffer kan bekæmpe virussygdomme som influenza og COVID-19 og er samtidig meget mere stabile og lettere at producere end traditionelle antistoffer.