Skal sundhedsøkonomi fremover være grøn?

En bølge af klimabevidsthed har skyllet ind over det meste af Danmark. Vi kører i eldrevne bybusser, vi køber ’Too Good To Go’-poser fra supermarkederne, og vi sorterer skrald i snesevis af spande derhjemme og på arbejdspladsen.

Annonce

Novo Nordisk satser på teknologi til at redigere i gener

Novo Nordisk har indgået et nyt samarbejde med den amerikanske virksomhed Life Edit Therapeutics om en teknologi til at redigere i gener. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Life Edit Therapeutics fokuserer blandt andet på forskellige sjældne genetiske sygdomme og kardiometaboliske sygdomme. Den amerikanske virksomhed er ejet af ElevateBio, som har fokus på celle- og genbehandling.

Kilde: Reuters

FDA godkender lægemiddel mod opioidmisbrug

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, godkender endnu et lægemiddel mod opioidmisbrug. Det skriver Fierce Pharma.

Tidligere på ugen godkendte FDA en spray til at behandle overdoser forårsaget af opioider. Denne gang er det lægemidlet Brixadi fra virksomheden Braeburn, som har fået grønt lys fra FDA. Brixadi er målrettet personer, som har moderat til svær grad af opioidmisbrug.

 

Kilde: Fierce Pharma

Svenske forskere tester den første vaccine mod borrelia

Forskere fra Sverige er i gang med at afprøve en vaccine mod sygdommen borrelia. Der findes i øjeblikket ingen vaccine mod sygdommen. Det skriver Videnskab.dk.

Deltagerne i forsøget er i gang med at få tredje dosis af vaccinen. Johan Sanmartin Berglund, professor og leder af projektet, vurderer, at en vaccine mod sygdommen kan være klar og på markedet i 2026.

Kilde: Videnskab.dk

Lam mand går ved hjælp af banebrydende apparat

En 40-årig mand, der har været lam siden 2011 efter en cykelulykke, er nu i stand til at stå og gå igen. Det er blevet muligt, efter at læger har indopereret et implantat, som læser mandens hjernebølger og sender instrukser til hans rygrad om, hvilke muskler der skal bevæges.

Det skriver The Guardian. Opfindelsen, som et hold af neuroforskere fra Schweiz står bag, er beskrevet i en artikel i det videnskabelige tidsskrift Nature.

Kilde: The Guardian

Annonce

Flere job