Hvorfor skal vi være sunde?

I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.

Annonce

Fedmemedicin kan komme på WHOs liste over essentielle lægemidler

Lægemidler, der bekæmper fedme, kan for første gang blive inkluderet på Verdenssundhedsorganisationen WHO’s liste over ”essentielle lægemidler”, der bruges til at vejlede indkøbsbeslutninger for regeringer i lav- og mellemindkomstlande. Det skriver Medwatch.

Et panel af rådgivere under WHO vil over den kommende måned gennemgå lægemidler, som muligvis kan komme på listen fra september, og her har flere læger anmodet om, at fedmemidler kommer på.

Anmodningen om fedmemidlerne er blevet indsendt af tre amerikanske læger og en amerikansk forsker.

Kilde: Medwatch

FDA godkender naxolon-næsespray uden recept

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt naxolon-næsesprayen Narcan til behandling af opioidoverdosis. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Næsesprayen er blevet godkendt til handel uden recept, og det gør det til den første behandling til indikationen uden recept.

Fremadrettet kan næsesprayen købes på apoteker, i butikker, på tankstationer og online.

I USA oplever man lige nu en pandemi af dødsfald på grund af overdosis med opioider. I en periode på 12 mdr. frem til oktober 2022 døde over 100.000 amerikanere på grund af en opioidoverdosis.

Kilde: FDA

NICE anbefaler Keytruda til livmoderhalskræft

400 engelske kvinder står til at kunne modtage en ny behandling for modermærkekræft, efter den engelske sundhedsmyndighed NICE har anbefalet Keytruda til patienter med netop denne indikation. Det skriver NICE i en pressemeddelelse.

Kliniske studier med Keytruda som behandling til patientgruppen har vist, at det forlænger den progressionsfrie overlevelse, ligesom der er antydninger af, at behandlingen også forlænger overlevelsen.

De kliniske studier med Keytruda som behandling til kvinder med livmoderhalskræft er dog ikke afsluttet, så det er endnu uvist, hvor meget den progressionsfrie overlevelse og overlevelse bliver forlænget ved behandling med Keytruda sammenlignet med behandling med standardbehandling.

Netop på grund af denne usikkerhed skriver NICE i pressemeddelelsen, at de har svært ved at sige, om behandlingen er omkostningseffektiv.

Kilde: NICE

Annonce

Flere job