Hvor er life science-ambitionerne?

Tendensen er klar. EU taber terræn, og nye forslag til regulering af life science-industrien medfører øget usikkerhed om centrale rammevilkår, skriver Martin Dræbye.

Annonce

Eli Lilly skal på jagt efter ny økonomidirektør

Anat Ashkenazi bliver ny CFO hos teknologivirksomheden Alphabet. Hun kommer fra en stilling som CFO hos den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, som nu skal ud og lede efter en ny økonomidirektør.

Det skriver mediet CNBC. Anat Ashkenazi begynder i sin nye rolle 31. juli. Hun har arbejdet mere end to årtier hos Eli Lilly og har været CFO siden 2021.

Kilde: CNBC

Johnson & Johnson har den højeste betalte R&D-leder

John Reed, som leder forskning og udvikling (R&D) hos Johnson & Johnson, er den højest betalte R&D-leder i medicinalindustrien. Det skriver mediet Fierce Biotech, som har udarbejdet en top fem over de bedst betalte forskningschefer.

John Reed tjente sidste år 20,6 mio. dollars svarende til cirka 141 mio. kr. Det var bl.a. inklusiv en sign-on bonus. På en andenplads kommer Eli Lilly, mens Merck & Co. indtager en tredjeplads.

Kilde: Fierce Biotech

Knap tre procent af de unge har prøvet opioider

2,7 pct. af landets unge mellem 18 og 25 år har prøvet opioider og benzodiazepiner. Det viser en ny undersøgelse, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Kigger man på det seneste år, har 1,4 pct. eller cirka 7.300 af de unge prøvet opioider og benzodiazepiner. Det er primært unge mænd, som har prøvet stofferne.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Højpatogen fugleinfluenza fundet i Australien

Der er blevet konstateret smittetilfælde med den højpatogene fugleinfluenza H7N3 på en farm med fjerkræ tæt på den australske by Melbourne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I alt er H7N3-virussen blevet fundet på tre australske farme med fjerkræ, mens der er blevet fundet tilfælde med H7N9 på en fjerde. Det er fugleinfluenzaen af typen H5N1, som i øjeblikket spreder sig globalt.

Kilde: Reuters

Annonce