Lif: Danmark skal være foregangsland for nye avancerede terapier

Nye terapier som gen- og celleterapi er ikke produkter, der uden videre kan hives ned fra hylderne. De kræver nye arbejdsformer i sundhedsvæsenet, og derfor skal vi allerede nu forberede et andet setup, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.

Annonce

Sophie Løhde genforenes med sin særlige rådgiver

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) henter sin særlige rådgiver hos Novo Nordisk. Valget er endnu en gang faldet på Thomas Bille Winkel, der også var hendes særlige rådgiver i perioden 2017-2019.

Det skriver MedWatch.

I den mellemliggende periode har Thomas Bille Winkel arbejdet for Novo Nordisk som senior communications and public affairs manager. 

Sidst han gjorde sig som særlig rådgiver for Sophie Løhde var i Finansministeriet, da hun var minister for offentlig innovation.

Ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressemeddelelse tiltræder Thomas Bille Winkel sin nye stilling mandag d. 23. januar.

Kilde: MedWatch

Fyringer hos LEO Pharma chokerer virksomhedens ansatte

Leo Pharma i Ballerup opsagde i sidste uge 300 medarbejdere. En talsperson for virksomheden fortæller, at de tilbageværende ansatte er chokerede over fyringerne

Det skriver MedWatch.

Fyringsrunden gik allerværst ud over LEO Pharmas forskningsafdeling. Det skyldes, at virksomheden er i gang med at ændre strategi.

I fremtiden vil LEO Pharma i stedet for selv at opdage nye lægemidler gå over til at fokusere på opkøbte eller indlicenserede lægemiddelkandidater til videre udvikling.

 

Kilde: MedWatch

Medicinrådet øger gennemsigtigheden

Fremover vil der fremgår flere oplysninger om revurderinger af anbefalinger.

Det skriver Medicinrådet

Fra dags dato vil det fremgå af Medicinrådets hjemmeside, når en virksomhed har indsendt en anmodning om revurdering af en anbefaling. 

Det vil også fremgå, om Medicinrådet har besluttet at revurdere anbefalingen, og om anbefalingen revurderes på baggrund af nye data og/eller ny pris.

 

Kilde: Medicinrådet

Janssen afbryder fase-tre forsøg med HIV-vaccine

Janssen afbryder sit fase tre-forsøg med en potentiel HIV-vaccine.

Det skriver Janssen.

Beslutningen blev truffet på baggrund af en uafhængig gennemgang af studiet. Gennemgangen viste, at vaccinen ikke var effektiv til at forebygge HIV.

Under hele forsøget har studiets forskere sikret, at alle personer med HIV fik hurtig HIV-behandling og -pleje.

 

Kilde: Janssen

Annonce

Flere job