Annonce

Lægemiddelstyrelsen præsenterer overskud

Efter knap et år på pinden kan direktøren for Lægemiddelstyrelsen, Lars Bo Nielsen, præsentere sit første overskud i et år, der ellers var budgetteret til at gå i nul. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i sin årsrapport.

Overskuddet tæller 40,9 mio. kr. og skyldes overordnet et mindre forbrug på 17,1 mio. kr. vedrørende COVID-19-relaterede opgaver.

De COVID-19-relaterede opgaver kan primært henføres til færre omkostninger vedrørende opbygning af lagre. Dertil har der været mindre forbrug til arbejdet med drift- og vedligehold til Minerva-databasen over kritiske lægemidler.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Der er konstateret to tilfælde med abekopper i Danmark

Danmark fik i går, mandag, sit første bekræftede tilfælde af abekopper, efter at flere europæiske lande siden 7. maj har fundet tilfælde af den sjældne virus. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Tirsdag er yderligere en dansker konstateret smittet med abekopper, mens tre personer undersøges for eventuel smitte.

De bekræftede og mistænkte tilfælde er fundet på tværs af Europa, herunder i Storbritannien, Portugal, Spanien, Holland, Tyskland og Sverige.

Ud fra det nuværende smittebillede er der ikke bekymring for, at sygdommen bliver udbredt i Danmark. Sygdommen har været kendt i Afrika i mange år, men ses kun meget sjældent i Europa.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Danske Medtrace doserer første person i fase 3-forsøg

Diagnostikvirksomheden Medtrace har behandlet den første patient i et fase 3-forsøg, hvor firmaet afprøver sit radioaktive vand. Det skriver Medwatch.

Firmaet regner med at rekruttere over 200 forsøgspersoner i forsøget, hvor det vil undersøge, om firmaets apparat i samspil med radioaktivt vand og software kan diagnosticere koronar hjertesygdom under PET-scanninger.

Ifølge Medwatch kræver FDA, at Medtraces produkt godkendes som et lægemiddel, mens EMA ser det som medicinsk udstyr.

Kilde: Medwatch

Tidligere dansk Pfizer-chef skal arbejde for Astellas Gene Therapies

Morten Søgaard, der hidtil har været den højest placerede dansker i Pfizer, skifter til det japanske firma Astellas Gene Therapies. Det skriver Medwatch.

Den biokemiuddannede dansker oplyser selv om sit skifte på LinkedIn, hvor han blandt andet skriver, at han bliver i San Francisco, hvor firmaet har en afdeling.

Morten Søgaard nåede at få 12 år i Pfizer og har før det haft chefstillinger hos AstraZeneca og Boehringer Ingelheim.

Kilde: Medwatch

Medicinrådet med to nye anbefalinger: Prisnedslag gav pote for Astellas

Novartis’ kræftpille alpelisib blev ikke godkendt som en del af standardbehandlingen mod brystkræft på Medicinrådets møde i sidste uge. En undergruppe af leukæmipatienter kan dog se frem til en ny behandlingsmulighed, efter at Medicinrådet anbefalede Astellas Pharmas gilteritinib.

Flere job