Annonce

BMS’ hjertesatsning viser gode takter mod hypertrofisk kardiomyopati 

Det amerikanske firma Bristol-Myers Squibb har i selskabets VALOR-HCM-studie opnået positive top line-resultater med tabletbehandlingen Mavacamten mod hypertrofisk kardiomyopati (HCM). Det skriver BMS i en pressemeddelelse.

Det randomiserede, dobbeltblindede, placebo-kontrollerede fase 3-forsøg VALOR-HCM nåede sit primære endepunkt blandt forsøgspersonerne, der lider af den arvelige hjertesygdom. 

Mavacamten er en first-in-class såkaldt allosterisk modulator.

Kilde: BMS

Moderna slår sig ned i Danmark

Det amerikanske firma Moderna åbner en afdeling i Danmark med en direktør og en mindre stab af medarbejdere. Det skriver Børsen.

Datterselskabet skal assistere hovedkontoret i den europæiske afdeling i Basel med at markedsføre Modernas produkter i Danmark og kommunikere med de danske myndigheder.

Derefter er det planen at udvide den danske afdeling betydeligt over de kommende år.

Kilde: Børsen

Annonce

Genmab: Darzalex, Kesimpta og Tapezza skal drive salget i 2022

Det bliver kræftmidlet Darzalex, som vil drive størstedelen af Genmabs omsætning i 2022. Det skriver Medwatch.

Ifølge mediet, der har kigget selskabets årsrapport igennem, skal det ske med bidrag fra sklerosemidlet Kesimpta, øjenmidlet Tepezza, lungekræftmidlet Rybrevant og kræftmidlet Tivdak, som er ved at blive lanceret i USA.

Genmab forventer en omsætning i 2022 på 10,8-12 mia. kr. og en driftsindtjening på 3-4,8 mia. kr.

Kilde: Medwatch

Antallet af Medicinrådets behandlingsvejledninger normaliseret efter rekordår

Medicinrådet lavede i alt fem behandlingsvejledning i 2021. Det er et markant fald sammenlignet med 2020, skriver Medicinrådet i sin årsrapport.

I 2020 lavede Medicinrådet 13 behandlingsvejledninger, hvilket var en markant stigning sammenlignet med tidligere år, hvor niveauet typisk lå på 2-5 behandlingsvejledninger.

I 2021 granskede vejledningerne forhøjet kolesterol, Crohns sygdom, Colitis ulcerosa, Type 2-diabetes og Immunglobuliner.

Kilde: Medicinrådet

Flere job