OVERDØDELIGHED
Data om overdødelighed viser pandemiens alvor: »De her tal kommer ikke af sig selv«
Afdelingslæge Lasse Vestergaard har i seks år stået for den daglige drift af EuroMOMO, der er en SSI-ledt international database for overdødelighed i Europa. EuroMOMO viste overdødelighed før alle andre i starten af COVID-19-pandemien, men trods lave driftsudgifter vakler finansieringen.
prisER
Dommerpanelet i Danmarks bedste kliniske forsøg på plads
Arrangørerne bag prisoverrækkelsen Danmarks bedste kliniske forsøg har nu udpeget de ni dommere, der skal kåre en vinder.
114 tilfælde af hepatitis uden kendt årsag hos børn i Storbritannien i 2022
Meget peger i retning af, at der nu er tale om et egentligt udbrud af hepatitis af ukendt årsag i Storbritannien. Det skriver SSI.
Ifølge instituttet har Storbritannien siden 1. januar i år registreret 114 tilfælde af hepatitis hos børn, som alle var negative for de virus, der som oftest forårsager leverbetændelse (hepatitis A-E), og ingen andre umiddelbare årsager til deres hepatitis kunne identificeres.
I alt er 16 børn blevet levertransplanteret, 10 i Storbritannien, 3 i Holland, 1 i Spanien og 2 i USA. Børnene har altovervejende været raske forud for leverbetændelsen.
I Danmark er der siden årsskiftet registreret 6 tilfælde hos børn i alderen 2-14 år.
Kilde: Statens Serum Institut
Stor tilslutning til børnevaccinationsprogrammet
På trods af COVID-19-epidemien har der været stabil, høj tilslutning til det danske børnevaccinationsprogram i 2020 og 2021. Det skriver Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny statusrapport, der viser, at kun for enkelte vaccinationer blev der registeret en vis nedgang i antallet af vaccinerede børn under nedlukningen i foråret 2020. Tilslutningen til programmerne nåede dog sit normale niveau inden årets udgang.
Børnevaccinationsprogrammet består af syv vaccinationer mod blandt andet difteri, MFR og HPV.
Kilde: Sundhedsstyrelsen
Novartis PD-1-hæmmer forlænger overlevelsen hos patienter med spiserørskræft
Novartis’ og firmaets kinesiske samarbejdspartner BeiGenes PD-1-hæmmer tislelizumab forlænger overlevelsen hos patienter med kræft i spiserøret i kombination med kemoterapi sammenlignet med kemoterapi alene. Det skriver Novartis i en pressemeddelelse.
Der er tale om førstelinjebehandling af patienter, der ikke kan opereres. Kræft i spiserøret er en alvorlig sygdom med en dårlig prognose.
Resultaterne stammer fra fase 3-forsøget RATIONALE 306, der er en del af 14 studier, hvor firmaerne afprøver midlet på i alt 8.600 patienter spredt over 35 lande.
FDA og EMA har i øjeblikket tislelizumab til vurdering som behandling mod kræft i spiserøret.
Kilde: Novartis
hjerte-kar
Stort forskningsprojekt skal kortlægge bedste behandling ved blodprop i hjertet
40 pct. af patienter i medicinsk behandling efter blodprop i hjertet har forhøjet blødningsrisiko. Andelen af patienter med forhøjet blødningsrisiko vil danske læger nedbringe ved at hive en pensioneret blodfortynder op fra skuffen.
- Endelig et gennembrud med et biologisk lægemiddel til patienter med KOL
- Ny behandling af graviditetskvalme rummer godt nyt – og er hulens dyr
- Metformin kan give alvorlige bivirkninger
- Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse
- »Moderne diabetesmedicin gør det sjovere at være diabetesprofessor i dag«
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg