Annonce

Pharmacosmos banker konkurrenten

Pharmacosmos’ middel ferric derisomaltose mod jernmangel slår konkurrenten Ferinject i Pharmacosmos’ studie, der netop er publiceres i tidsskriften Gut.

Det skriver Pharmacosmos.

Studiet er udført på 97 patienter fra fem EU-lande.

8,3 pct. af patienterne, der i det randomiserede studie modtog ferric derisomaltose, blev ramt af hypofosfatæmi, mens det gjorde sig gældende for 51 pct. af patienterne randomiseret til Ferinject.

Kilde: Pharmacosmos

EMA udvider indikationen til Evusheld

EMA godkender AstraZenecas antistof Evusheld som behandling mod COVID-19. Tidligere var behandlingen kun godkendt som forebyggende behandling.

Det skriver AstraZeneca.

Anbefalingen kommer efter, at WHO for nylig afskrev to konkurrerende antistoffer, GSK’s sotrovimab og Regenerons kombinationsbehandling casirivimab-imdevimab, da de ikke har effekt på omikron-varianten.

Kilde: AstraZeneca

Annonce

Grønt lys i EU til Pfizers boosterdosis

CHMP anbefaler en boosterdosis af Pfizer og BioNTechs omikron-målrettede COVID-19-vaccine.

Det skriver Pfizer.

Anbefalingen omfatter personer over 12 år. Pfizer oplyser, at vaccinen står klar til at blive sendt afsted til medlemslande.

Kilde: Pfizer

Pfizer med stort mRNA-vaccineforsøg mod influenza

Pfizer har doseret de første forsøgspersoner i et fase 3-forsøg, hvor firmaet afprøver sin mRNA-vaccine mod influenza.

Det skriver Pfizer.

Vaccinen er firvalent og prøves på omkring 25.000 raske voksne. I Danmark er der tradition for indkøb af Sanofis inaktiverede æggebaserede vaccine.

Kilde: Pfizer

Hellere tage en risiko end sige nej bare for en sikkerheds skyld

Dette er historien om den flittige Herning-pige, der voksede op i den midtjyske middelklasse for siden at drage til København med ambitioner om at gøre en forskel. Med en placering som nummer 17 på Dagens Medicins magtliste 2022 har Lif-direktør Ida Sofie Jensen ifølge Magtpanelet aldrig haft større indflydelse på dansk sundhed.