Annonce

Nye medlemmer af Lifs bestyrelse

På Lifs generalforsamling i går blev Catherine Williams fra MSD Denmark og Thorsten Thormann fra Leo Pharma Nordic valgt ind i bestyrelsen.

EMA godkender WHO’s anbefalinger for næste sæsons influenza-vaccine

EMA vender tomlen op til de fire virusstrenge, der skal udgøre næste sæsons æggebaserede influenza-vaccine for vinteren 2022/2023. Det skriver EMA.

WHO har allerede i februar anbefalet de fire strenge, som EMA nu også anbefaler bliver brugt af producenterne bag de fire-valente influenzavacciner. 

Der er tale om a-virusstrenge fra Australske stater Darwin og Victoria samt B-strenge fra Østrig og Thailandske Phuket.

I den indeværende sæson bygger de fire-valente vacciner på A-strenge fra Victoria og Cambodja og B-strenge fra Washington og Phuket.

Kilde: EMA

EMA indleder rolling review af ny omikron-effektiv COVID-19-vaccine

EMA gransker en ny COVID-19-vaccine udviklet af det spanske biotekselskab HIPRA. Det skriver EMA.

Den protein-baserede vaccine er designet som en boostervaccine til voksne, som allerede er vaccineret med en anden vaccine.

HIPRAs vaccine har i indledende studier vist tegn på, at den er effektiv over for omikronvarianten.

Kilde: EMA

Annonce

Pa­ra­ce­ta­mol kan for­rin­ge mænds chan­ce for at gøre en kvin­de gravid

Ny forskning fra forskere på Rigshospitalet viser, at store mængder af paracetamol ser ud til at ramme sædcellernes evne til at gøre en kvinde gravid. Det skriver Rigshospitalet.

Det nye studie viser, at det ikke er paracetamol i sig selv, der udgør et problem, men den type metabolitter som paracetamol bliver lavet om til i mandens sæd. 

Metabolitterne forstyrrer sædcellens normale funktion og forringer derved muligvis mandens chance for at gøre kvinden gravid.

Kilde: Rigshospitalet

Diabetesforeningen om nye regler for medicintilskud: Bedre, men ikke godt nok

Forskningschef Tanja Thybo fra Diabetesforeningen er glad for, at de nye regler for tilskud til diabetesmedicin ikke kommer til at påvirke så mange mennesker, som der først var lagt op til. Men hun er stadig bekymret for, om Danmark sætter førerpositionen inden for behandling af personer med diabetes over styr.